De Snerttocht in Bleskensgraaf

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vandaag werd de 5e Snerttocht van de wsv Nooitgedacht georganiseerd vanuit Bleskensgraaf. Natuurlijk weer een geweldige poldertocht en ik verbaas me er eigenlijk over dat ik hier pas n keer geweest ben: de allereerste Snerttocht. Daarna kwam er steeds iets tussen.

 

Er zouden veel Walkers naar toe gaan, zo'n beetje de hele Rijnmondclan, en om kwart voor negen was de koffie gepland. Ik arriveerde mooi op tijd, maar moest even een rondje rijden naar de parkeerplaats. Daar was nog ruimte zat en toen ik naar de ingang liep, kwam ik Sylvia tegen, die kende ik nog niet IRL, dus gelijk maar even kennis gemaakt.

De andere Walkers zaten allemaal al binnen. Wie waren er? Ed, Paul, Ineke en Sylvia voor de 25 km en Larissa en Sabine zouden op de 15 gaan. Best gezellig groepje! Inschrijven eerst maar en kaartje strooien en foldertjes van de RWV neerleggen, pfffffff, een mens heeft het er maar druk mee!

 

Iets over negenen gaan we op pad en hoewel ik samen met de anderen start, ben ik die al gauw kwijt. Iedere keer inhalen na het maken van een foto loopt niet echt lekker en na drie van die inhaalspurts hou ik het dan ook voor gezien en ga lekker in m'n eigen tempo verder. Ik zie ze wel weer bij de rust!  

 

Die zit laat dit keer, op 14 km, en tot die tijd lopen we heerlijk lange wegen door weidse Hollandse polders. Ook een stukje bos trouwens, het Alblasserbos zit in de route en dat is net leuk voor de afwisseling!

 

  Er is prachtig zicht op de zon, die een verwoede poging doet om door het wolkendek te breken, maar helaas, dit keer winnen de wolken het. Is ook niet zo erg hoor, het landschap krijgt er een heerlijk nevelig tintje van en een paar foto's lenen zich er bij uitstek voor om eens in zwart-wit weergegeven te worden. In de fotoshow heb ik een paar van die zwart-witte tussen de gewone opnamen in gezet.

 

Na 14 km zit daar dan de 1e rust, een uitgebreide wagenrust in een grote tent. En daar treffen we nog een Walker: Jacqueline, die lid is van wsv Nooitgedacht, staat ijverig soep te scheppen. En ja, zoals verwacht mag worden bij een snerttocht staat er dus erwtensoep op het programma. Bij de start had je een muntje gekregen en dat wisselde ik hier dus in voor een bakkie snert.

Ik trof hier ook de anderen weer, en we startten weer tegelijkertijd. Ik heb nog even een fotootje van Ineke gemaakt, midden in de door haar zo "geliefde" polders. Gelukkig kan ze nog lachen op de foto … Maar al gauw loop ik weer in de achterhoede, er is ook zoooooooveel moois te zien onderweg en dat moet allemaal op de foto!

 

Vlak voor de 2e rust moeten we even langs een watertje heen en weer en terwijl ik op de heenweg ben, zie ik de anderen op de terugweg. Dwars over het water heen dus even een paar fotootjes gemaakt. Zijn best leuk geworden!
Overigens lopen we hier in Molenaarsgraaf en daar spelen ze hele vreemde spelletjes …
boter,
meel en eieren!
 

 

In Caf Boerenklaas geniet ik van een bakkie koffie en dan is het tijd voor de laatste kilometertjes. Langs het water terug naar Bleskensgraaf, nog langs een mooie molen en dan vlak voor de finish (echt vlak voor, ik zie de startstip op m'n GPS staan op 200 meter) maken we nog een lusje door Bleskensgraaf heen. Ik ht die lusjes aan het eind!

Maar het was wel nodig voor de kilometers, als ik terug ben bij de start staat Klein Duimpje op 24,95 km, prachtig aan de afstand dus! We bieren met z'n allen nog wat na, ook Sabine is er nog, die had een lift van Paul gehad en moest dus wachten. Leuk hoor, heb vandaag wel lekker m'n eigen toggie gelopen, maar toch de gezelligheid van het groepje gehad. Fijne dag geweest! Ook Ineke heeft een verslag van deze tocht gemaakt, klik hier.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!