Provinciale Wandeldagen Noord-Holland

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Er was niet zoveel in de buurt te wandelen dit weekend, maar op het W4W-forum had iets gestaan over de Provinciale Wandeldagen Noord-Holland in Enkhuizen. Voor zover ik wist had ik nog nooit in Enkhuizen gewandeld, er werd mooi weer voorspeld en dus besloot ik af te reizen naar het middelhoge noorden.

 

Sunny had ook wel zin in een Noord-Hollands tochtje en we spraken af dat ik haar op NS-station Schiphol op zou pikken. Nou kom ik nooit op Schiphol en waar je daar moet wachten was me volslagen onduidelijk, maar gelukkig wees alles zich vanzelf. Ik was iets later dan Sunny en we hadden elkaar al gauw in het vizier.

Vanaf Schiphol was het toch nog wel een uurtje rijden naar Enkhuizen en toen we daar iets over negenen arriveerden, was er nog een ieniemienie parkeerplaatsje vlak voor de deur. Net groot genoeg voor Pandaatje!

Binnen zaten Bill, Bart en Nollie al te wachten, ze hadden al voor ons ingeschreven ook, dus konden we gelijk van start. Ik heb wel even kaartjes gestrooid natuurlijk en ook even getoiletteerd, maar iets na kwart over negen gingen we op pad in een zonovergoten Enkhuizen.

 

Een leuk stukje door het binnenstadje, langs (of liever gezegd onderdoor) de Dromedaris, over leuke smalle grachtjes en wat later langs het Sprookjeswonderland, een soort Efteling in het klein zeg maar. Toen kwamen er wat onvermijdelijke nieuwbouwwijken en toen we langs een winkelcentrum kwamen gingen we even op zoek naar koffie.  

 

Dat was gauw gevonden, een bakkerswinkel met een koffiehoekje dat net groot genoeg was voor ons en nog een paar medewandelaarsters. Het beleef niet bij koffie alleen, Nollie, Sunny en ik gingen aan het gebak, Bart nam een broodje filet americain en alleen Bill deed verstandig en nam niks. Hoewel … verstandig … hij weet niet wat ie gemist heeft, want het gebak was zaaaaalig!

 

  Na deze stop ging het nog een stukje door wat nieuwbouwwijken, maar net toen ik ze zat werd gingen we heerlijk de weilanden in. Fijn, ik kon weer om me heen kijken! Veel water ook en zo in het zonnetje was het heerlijk genieten. Wel stond er een stevig windje.

 

Na bijna 9 kilometer zat daar de eerste officiŽle rust, heel eigenwijs IJgenweis geheten. Even stempelen en daarna weer uitgebreid aan de koffie en thee. Niet echt iets voor mij, zo vaak gaan zitten, maar goed, Bill wil altijd trainen op rusten, dus doe ik maar braaf mee …

Na deze rust gingen we een lus maken om na ca. 10 km weer terug te komen. Was best een leuk stuk, deze lus. Eerst een vrij lange rechte weg heen, wat Bill een prima training vond voor de 80 van de dijk in 2012. Terug ging zo'n beetje evenwijdig aan deze weg, maar dan over een leuk kronkelig fietspad.

En toen waren we weer in IJgenweis en was het tijd voor een bakkie, of een biertje. Sunny had een biertje met de leuke naam "Skeetje" en ik heb het lege flesje meegenomen om het etiket eraf te weken, leuk voor in m'n wandelboekje!

 

En toen op voor het laatste stuk, we liepen door een soort park, met een raar lusje erin om om een soort bouwwerk van allemaal houten palen heen te lopen. Daarna kwamen we weer in Enkhuizen en gelukkig ging het nu niet door de nieuwbouw, maar via een smal pad er omheen. Veel leuker dan 's morgens!  

 

Nog wat drukke, smalle winkelstraatjes en toen waren we terug bij de start. Afgemeld en besloten geen drankje ter plekke te nemen, maar een gezellig cafeetje op te zoeken. Dat werd snel gevonden en ik spurtte nog even naar een souvenirwinkeltje ietsje verderop. Helaas geen vingerhoedjes …

Na het afbieren Pandaatje weer opgezocht en toen via de dijk Enkhuizen-Lelystad en een prachtige dijkweg in Flevoland naar Almere, waar ik Sunny af heb gezet. Onderweg naar huis van een mooie zonsondergang genoten en vlot door kunnen rijden. Leuke dag geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!