De Oosterschelde Nazomertocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de Wintertocht en de Oosterschelde Marathon wordt dit mijn derde tocht bij de Oosterscheldestappers. Dit keer heb ik van tevoren ingeschreven en betaald en dus staat er bij de start een bakkie koffie voor me klaar. Normaal neem ik nooit koffie voor de start, maar na zo'n end rijden vind ik het wel lekker!

 

Ik heb vandaag voor de 30 km gekozen en het begint 's morgens vroeg met een prachtig nevelig landschap. De meteorologische herfst is ondertussen alweer begonnen en dot soort ochtenden hoort daar bij, thuis ook al het eerste spinnenweb in de tuin ontdekt. Helaas voor de spin moest ik erdoor, dus hij moet opnieuw een web spinnen, wordt ie hard van zullen we maar zeggen!

 

Maar ondertussen loop ik met volle teugen te genieten en heb daar ook alle gelegenheid voor, want er is weer uitstekend gepijld. Alleen zijn de bordjes met daarop de routesplitsing wel in een heel heel heel klein lettertiepje! Ik kom ook Quirinus tegen, hij loopt de 20 km want hij kampt met een hardnekkige blessure. Evenzogoed loopt ie toch nog in een sneller tempo dan ik …  

 

De eerste rust zit op ca. 9 km in een wel heel bekend dorpje (van de 7Dorpentocht): Sint Annaland. We komen er nu van de andere kant binnen, heb ik ook eens aan ander plaatsnaambord op de foto! De rust is in een kaarsenmakerij, erg gezellig en ik strijk heerlijk buiten aan een tafeltje neer met natuurlijk een kopje koffie.

Ik maak een praatje met twee medewandelaars en één van hen blijkt tijdens de tocht steeds te filmen. Na afloop zet hij de hele film op Youtube. Leuk! We wisselen visitekaartjes uit, om zijn filmpje van deze tocht te bekijken kun je hier klikken.

Ik koop ook een paar mooie met de hand gemaakte kaarsen en die worden voor me naar het startbureau gebracht. Aardige service en natuurlijk ook beter voor de verkoop, ik was echt geen 20 km met die kaarsen gaan lopen zeulen!

 

  En dan op naar de 2e rust in Poortvliet. En dan blijkt de herfst toch nog wel erg meteorologisch te zijn, tjonge jonge wat is het warm! Nou staat Tholen natuurlijk ook niet bekend om z'n uitbundige bomengroei, dus aan de zon valt bijna niet te ontsnappen. Als er eindelijk een dijk met schaduw komt, doe ik daar extra lang over.

 

Uiteindelijk beland ik toch bij de rust en daar staat zoals gewoonlijk een gratis bolus op de wandelaars te wachten. Ik laat hem me goed smaken en regel met de cafébaas dat ik een klein handdoekje mee mag nemen, wat natgemaakt voor een beetje verkoeling kan zorgen.

En dan maar weer op pad, maar al gauw merk ik dat het voor mij echt niet meer te harden is. Voor m'n gevoel zwalk ik een beetje over de weg en als ik het parcours voor de komende 10 km bekijk, zit daar ook niet veel schaduw in. Ik besluit om de lus langs de Oosterschelde over te slaan en linea recta van Scherpenisse (waar ik inmiddels beland ben) naar Poortvliet terug te lopen.

 

Zo gezegd zo gedaan, iemand van de organisatie biedt aan om me een lift te geven, maar nee, dit stuk ga ik nog wel halen. De route is niet de allermooiste natuurlijk, maar wel snel met als bonus nog een stukje in de schaduw. Als ik bij de start terug ben staat GPS op 26 km, dus ik heb 4 km gemist. Het zij zo en ik neem me voor de zoveelste keer weer eens voor om toch maar niet meer te gaan lopen met deze temperaturen. Maar eerlijk, ik had eigenlijk niet verwacht dat het zó warm zou worden!  

 

Nog even een lekker koud drankje genomen (met veel ijs) en de mensen van de organisatie bedankt voor de leuke tocht. Op de terugweg rijd ik nog even langs het cafeetje in Poortvliet om het geleende handdoekje terug te brengen, zoals ik beloofd had. Tholen blijft heerlijk om te lopen - bij normale temperaturen dan …

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!