De Rhoonse en Carnisse Grienden

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Zo, ik zit ijverig af te tellen naar de IML/tocht in Vaasa, Finland, maar ik had toch ook nog wel zin in een tochtje gewoon hier in de buurt. In het LWP stond niet veel, eigenlijk alleen de Meerslag in Bolsward. Die ziet er heel aantrekkelijk uit, maar zit dit jaar te kort op Finland.

 

Gelukkig bewaar ik al de tracks van mn wandeltochten en ik ben eens in 2008 gaan kijken wat ik daar allemaal had gelopen. Das lang genoeg geleden om een beetje in mn geheugen weggezakt te zijn. Hmmmm, tochtje van Marijke in Barendrecht, 22,3 km, dat lijkt me wel wat!

En ja hoor, best een leuke tocht, wel bekend natuurlijk, maar heerlijk door de grienden en de polders rondom Rhoon en Barendrecht. De grienden in de zomer ken ik niet zo goed, meestal loop ik hier in de winter of de herfst, een enkele keer met de KM van WIK/RWV ook in het voorjaar.

En de grienden zijn best mooi, zo in hun groene zomertooi, maar ik vind de kale takken in de winter toch mooier! Deze tocht gaat zowel door de Rhoonse als de Carnisse grienden en tussen die twee in kom ik lang een bordje "Klein Profijt". Blijkt dat je daar ook een lusje van ca. 2 km kunt lopen. Onbekend gebied en leuk om eens te gaan bekijken.

 

Het blijkt een beetje een wildernisachtig gebied te zijn en soms moet je oppassen niet uit te glijden. Op de allermodderigste stukjes heeft iemand heel aardig een paar planken neergelegd. Ik vond het een leuk stukje!  

 

In de Carnisse Grienden zijn een paar leuke kleine strandjes. Op n daarvan sta ik een fotootje te maken en plots word ik overspoeld door de golf van een grote boot. Jekkie, natte voeten en dat op een dag dat het niet regent!

Gerust heb ik in de Gouden Arend, die zat mooi halverwege. Jammer was wel dat ik erg lang moest wachten op m'n appelgebak. M'n koffie was allang op en ik was ook al naar de WC geweest, vrdat het appelgebak arriveerde. Misschien een trucje om twee kopjes koffie te verkopen? Zo ja, dan stonk ik daar mooi niet in natuurlijk! Maar als troost was het wel een heel errug groot stuk appelgebak, ik had er een complete lunch aan!

 

  Vlak voor de finish kwam ik lang een grote ronde heuvel en die heb ik nu eindelijk eens beklommen. Bovenop staat een grote spiegel en dat leverde een paar leuke foto's op. Gek genoeg vond ik de klim helemaal niet inspannend, misschien omdat het pad zo mooi rond loopt en je dus eigenlijk heel geleidelijk aan klimt.

 

Na 24, 22 km was ik weer terug bij Pandaatje. Op een paar spettertjes na was het de hele tijd droog geweest. En het is wel sneu voor mensen die vakantie in een tentje in Nederland vieren, maar ik vind dit koele weer heerlijk om te wandelen, ik heb weer genoten!

 

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!