De 7 Dorpentocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na een weekendje wandelrust, waarin ik met mams Kasteel de Haar en kamp Westerbork heb bezocht, vertrok ik deze zaterdag voor dag en dauw alweer naar Tholen! Dit keer voor één van m'n grote favorieten: de 7Dorpentocht. Henk ging ook, maar omdat hij bijtijds terug naar huis moest, hebben we niet gecarpooled, ik ben immers op de 50 km veel later binnen dan hij!

 

En ja, ik loop hier zoals altijd de 50 km, dat is de enige afstand die door alle dorpen komt en vooral de stukken tussen St. Annaland, Stavenisse en St. Maartensdijk vind ik schitterend en tja, op de 40 of de 30 loop je die mis.

Rond half 7 arriveer ik bij Oud-Vossemeer en word ik weer een kilometer van het startbureau vandaan een weiland in gestuurd om te parkeren. Tja zo kom je wel aan een aardige afstand natuurlijk. Je kunt hier wel een pendelbusje naar de start nemen, maar dat was net weg en dan gaat lopen net zo snel als wachten.

 

In het startbureau en tijdens de tocht een flink aantal bekenden gezien, van het forum waren daar Larissa, Jos en Hans, van de RWV heb ik Huib en Jaap, Hansje en Adrie, Dave en Henk natuurlijk gezien en verder nog een aantal andere bekenden. Inschrijven ging vlot, maar voor de toiletten stond een aardige rij, zodat ik toch pas om kwart over 7 van start ging.  

 

Vind ik niet zo erg, ik hou niet zo van in de drukte lopen, maar later in de tocht bleek dat ze tegenwoordig wat strikter de hand houden aan de sluitingstijd van 18.00 uur. Dat haalde ik vandaag dus niet, 2 jaar geleden was ik om 18.30 uur binnen en toen was ik lang nog niet de laatste, zodat het me een beetje tegenviel dat ik nu om 18.00 uur al binnen had moeten zijn. 11 uur voor 50 km is tegenwoordig krap voor mij, misschien volgend jaar toch maar eens aan een kortere afstand gaan denken. Altijd achteraan lopen is ook niet leuk!

 

  De route was bekend natuurlijk, wat voor mij niet bekend was op deze tocht: regen! Het was weliswaar voorspeld, maar onderweg van huis was het nog droog geweest. Maar al snel na de start begon het dus te regenen en moest zowaar na een paar kilometer de plu opgestoken worden. Gelukkig werd het al snel weer droog en door de grijze wolken had je prachtige wolkenluchten!

 

Zoals gewoonlijk was de verzorging weer perfect: wagenrust met water en ontbijtkoek, koffie of thee in St. Annaland, wagenrust met water en een appel, banaan in Stavenisse, wagenrust met bouillon, soep in St. Maartensdijk, extra caférust in de Pluympot, limonade in Scherpenisse, een bolus in Poortvliet, wagenrust met watermeloen, een appel in Tholen, en de restjes van alle posten tezamen gebracht op de allerlaatste rust in de boomgaard. En dat alles voor vier en een half eurootje!

 

Later op de dag begon de zon te schijnen, maar die dook daarna weer achter de wolken en weer later kwam hij toch weer tevoorschijn. Leuk voor de foto's natuurlijk, maar ik vond het op het eind toch wel errug warm worden! Hoewel ik dus iets te laat binnen was, heb ik voor m'n gevoel prima gelopen, geen pijntjes, geen moeie voeten, alleen dus op het laatst een beetje last van de warmte. Ik blijf het een geweldige tocht vinden, nog steeds een dikke 10 waard!  

 

 

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!