Trainingstocht voor de Vierdaagse

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En zo loop je in Friesland en zo staat de Trainingstocht voor de Vierdaagse van de RWV alweer voor de deur! Een korte afstand stond hier op het programma, de kortste die er is en dat is in dit geval de 25 km. Plaatjes had ik donderdag bij de drukker opgehaald en zo arriveerde ik zaterdagmorgen vroeg aan de start.

 

Bekenden waren er natuurlijk genoeg! Ineke, Larissa en Leo gingen voor de 35 km, evenals Hans en Thea. Lex heb ik ook gezien, maar ik weet niet voor welke afstand. Henk en Peter vertrokken voor de 55 en Opa Klaas liep samen met kleindochter Marjolein de 35. De eerste 35 voor Marjolein!

De 25 km mag als enige afstand pas om 8 uur starten, maar een half uurtje langer in het startbureau rondhangen is bij de RWV nooit vervelend natuurlijk, omdat ik daar zoveel mensen ken. Achter het startbureau zelfs een nieuw "oud" gezicht: Suze deed weer eens dienst! Om half 8 had Gijs de meute van de langere afstanden al weggespeecht en iets na 8 uur vertrok ik ook voor de 25 km.

En dat was zoals gewoonlijk een prachtige tocht. Er vielen weliswaar een paar buitjes, maar over het algemeen hebben we het met het weer prima getroffen! Ik heb alleen af en toe m'n pluutje erbij opgestoken, voor een poncho regende het lang niet hard genoeg.

 

Op de 25 km zaten twee verzorgingsposten op 9,5 en 20,5 km. Op de eerste post stond Chef-Kok Gijs met soep (groentesoep dit keer, met ballen!) en Ariaan "deed" samen met Frans de koffie en aanverwante zaken. Paul begroette iedereen en nam bestellingen aan.  

 

Op de tweede post stonden Yvon en Lilian zich het heen en weer te schillen voor het verse fruit in de inmiddels beroemde RWV-bowl. Ook Sico was hier te vinden en toen ik er arriveerde was ook hier Paul aanwezig!

Verder was er de café-rust in de Hoekse Hout op ca. 17 km en daar heb ik samen met Hans v.d. Knaap van koffie met een heerlijke appelpunt zitten genieten. Ook troffen we hier Co de Jong, die met een blessure tobt en ook de 25 km liep.

De allerlaatste rust zat bij de kinderboerderij en hier ben ik even naar het toilet geweest en heb wat geitjes op de foto gezet. Volgens mij liepen alle geitjes op alledag en zo niet, dan worden ze veel te veel gevoerd, want ze waren erg dik!

 

  Verder ben ik nog de pijlers John en Wilfried tegengekomen, zoals gewoonlijk was er weer uitstekend gepijld! Tja, en verder was het gewoon een leuk parcours, langs de Prinsenmolen, stukjes bos, stukje langs de Rotte, toch ook een paar stukjes woonwijk, er was van alles wat.

 

Maar ik merkte toch wel dat ik vrij snel moeie benen kreeg na al dat wandelgeweld in Friesland en ik was echt blij dat ik voor de 25 gekozen had. Plannen om zondag of maandag (2e Pinksterdag) nog te gaan lopen heb ik dan ook maar laten schieten. Nog even rust voor ik volgende zaterdag De Nacht van de Vluchteling ga lopen!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!