De Westhoektocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de RWV barbecue gisteren, die overschaduwd werd door het bericht van de grote brand bij Europe Pallet, onze sponsor, was het vanmorgen wederom vroeg opstaan voor een 40 km. In Zevenbergen dit keer, daar stond de Westhoektocht van AV Groene Ster op het programma.

 

Het begon allemaal met een zoektocht naar het juiste startbureau. Na het rijden van een paar rondjes trof ik iemand van de organisatie die me keurig naar de nieuwe startplaats wees. Het schijnt dat het op de KNBLO site bij "wijzigingen" heeft gestaan. Dat is me deze keer niet opgevallen op de één of andere manier!

Ietsje later gestart dus, rond half negen, maar och, het startbureau zou tot 18.00 uur open zijn, dus ik had tijd zat. Van de routebeschrijving werd ik in tegenstelling tot gisteren, bepaald vrolijk: anderhalf A-viertje. Heerlijk, gewoon weer lange stukken rechtuit!

 

En ja hoor, na een klein stukje door Zevenbergen ging het de weidse polders in. En dat was vandaag weer super Hollands met prachtige wolkenluchten. Het weer was prima, koel met een fiks briesje en, zoals gezegd, schitterende wolken, soms zelfs heel dreigend, maar op een paar spatjes na is het de hele dag droog gebleven. Later op de dag kwam de zon zelfs steeds meer tevoorschijn.  

 

De route was goed gepijld en de drie rusten zaten op een mooie afstand. De tweede rust zat in Lage Zwaluwe en hier heb ik een paar stukjes gelopen die ik ook al tijdens een GPS tocht in maart had gelopen. Zag er nu toch weer heel anders uit, veel groener!

Er zaten een paar kleine missertjes in de afstanden op de routebeschrijving, maar ook deze tocht kwam uiteindelijk op de goede afstand uit. Rond 5 uur was ik weer terug in het startbureau en heb ik de mensen van de organisatie een welverdiend complimentje gegeven, ik heb het een prachtige tocht gevonden!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!