Molenviergangtocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vandaag, 8 mei, was dit jaar moederdag en ik had een kort tochtje uitgekozen, waarbij ik op de terugweg langs Rijswijk zou komen, zodat ik één en ander kon combineren. De keus was gevallen op Aarlanderveen, de Molenviergangtocht en wel de 15 km.

 

Aarlanderveen heeft altijd heerlijke polderparcoursen en ook dit jaar stelden ze me niet teleur: was de routebeschrijving van de Leeuwenmars verleden week summier, deze routebeschrijving sloeg alles! Bovenstaand plaatje uit Google Earth vertelt alles, vandaag was het echt driemaal rechtsaf!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het inderdaad een beetje saai was, maar och, het was maar 15 kilometer, het weer was heerlijk, de uitzichten prachtig, de mensen vriendelijk, kortom, ik heb een heerlijk toggie gehad!

 

Natuurlijk veel foto's van molens vandaag, maar ook een klein sluisje (de Ziendesluis), waar ik van de sluiswachter gebruik mocht maken van zijn toilet, want ik had natuurlijk weer eens hoge nood! In de slootjes zwommen veel eendjes, al dan niet vergezeld door een sleep jonkies en tussen het riet lag een zwaan te broeden.  

 

Ik kwam door Zwammerdam en schampte Alphen aan de Rijn. Op een picknickbankje met uitzicht op een molen in de verte heb ik wat crackertjes en een energiedrankje soldaat gemaakt. Ik heb dus een leuke tocht gehad en was mooi op tijd terug om samen met mams een gezellige moederdag te vieren!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!