Jubileumtocht Prins Bernhard

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Hij stond al een hele tijd in m'n agenda: de jubileumtocht ter ere van het 75-jarig bestaan van wsv Prins Bernhard in Leerdam. Ik loop graag in Leerdam, altijd goed verzorgde tochten met leuke parcoursen en gezellige rusten. Voor vandaag had ik de 40 km in gedachten, maar door de warmte heb ik die plannen bijgesteld naar 20 km. Helaas, maar ik ben verstandig geworden en doe het gewoon niet meer, lange afstanden in de warmte!

Ik had het idee om 's middags nog even naar de Omrekenwedstrijd van de RWV te gaan kijken en vroeg of het goed was als ik om 8 uur al van start ging. Dat was prima, alleen zou het pontje (Het Heukelumse Veer) pas om half 9 gaan varen. Nou, het risico van eventjes wachten nam ik dan maar!

Samen nog even een bakkie gedaan met Ed, Lex, Bill, Sunny, Wilma en Inger die heel dapper wel allemaal voor de 40 gingen. Ze konden me vandaag echt niet overhalen, ik bleef bij de 20 km! Die splitste direct buiten het startbureau al af en zo konden we zelfs geen uurtje samen lopen!

 

Het parcours was vandaag heel anders dan ik gewend ben! Leuk, hele nieuwe stukken zaten er in, te beginnen natuurlijk met het Heukelumse Veer. Schattig klein pontje, dat net al onderweg was naar de overkant, maar direct omkeerde toen ik aan kwam lopen. Zo mocht ik alsnog mee en hoewel het een heel korte oversteek was, heb ik ervan genoten!  

Daarna werd het parcours wat bekender, via de Appeldijk en Vogelswerf liepen we naar Theetuin "De Uitspanning", precies, de theetuin van het kleine geitje! Het geitje is zwanger, de kleine geitjes worden in juli verwacht. Ik heb hier even m'n gemak ervan genomen en genoten van een kopje koffie met een echte Heukelumse Krakeling. Njammie!

En ook hierna een heel nieuw stuk parcours. Over een prachtig nieuw aangelegd fietspad, met uizicht over de weilanden waar honderden ganzen liepen te fourageren, richting het Lingebos. Ik ben helmaal niet zo'n liefhebber van bos, maar met deze temperaturen vind ik het heerlijk, al die schaduw! En het Lingebos is een vrij "open" bos, al met al vond ik het vandaag prima!

Ook na het bos was er veel schaduw op het parcours, we liepen over lange polderwegen, omzoomd door hoge bomen. Ik begon bijna spijt te krijgen dat ik niet toch voor de 40 was gegaan, tot ik op een lange rechte weg zonder bomen kwam. Poeh, het was toch wel errug warm en ik was alweer verzoend met m'n keuze voor de 20.

 

  De tweede rust (ja, ja 2 rusten op de 20 km!) zat op ca 17 km, terug in Heukelum. Heerlijk buiten op een terrasje zitten genieten van een kopje koffie en toen op voor de laatste 3 kilometer. Die waren weer bekend, dat stuk had ik al eens een keer andersom gelopen. Eerst een stukje onverhard en toen via een kronkelig fietspad terug richting Leerdam.

 

Mooi op tijd meldde ik me af en ontving een pen als speciale jubileumherinnering. Mooi plaatje voor het wandelboekje uitgezocht en ook daar kregen we een aparte stempel in. Ondanks dat het geen 40 is geworden heb ik het erg naar m'n zin gehad op het jubileum van Prins Bernhard!

Toen als een speer naar Rotterdam gereden, waar ik mooi op tijd was voor de tweede race van de Omrekenwedstrijd … als er een tweede race was geweest … Door het teleurstellende aantal deelnemers was iedereen tegelijk gestart in één race en die was net afgelopen toen ik arriveerde. Pech! Maar de bijbehorende lekkernijen, soep, broodje, slaatje waren erg lekker en de prijsuitreiking was zoals altijd gezellig en verrassend!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!