De Bevrijdingstocht in Dordrecht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Bevrijdingsdag en hoewel het dit jaar geen officiële vrije dag is, zijn er toch een paar tochten te vinden. Eigenlijk was de bedoeling om net als verleden jaar af te reizen naar Wormer voor de Bannetocht. Maar ja, dat kost me toch al gauw 3 uur reistijd, plus dat je daar maximaal 25 km kan lopen. En ik wil komende zaterdag de 40 laten schieten vanwege de verwachte warmte, dus een iets langere afstand had vandaag de voorkeur. En zo kwam eigenlijk automatisch Dordrecht in beeld.

 

De laatste tijd heb ik leuke ervaringen gehad met tochten in en om Dordt, maar ik wist dat het parcours van deze tocht erg "stads" zou zijn en daar stelde ik me dus maar op in, kan het in ieder geval niet tegenvallen.

 

En het viel eigenlijk best mee, we gingen inderdaad veel door de stad, maar er was wel een leuk groen parcours uitgezocht en het stukje door de historische binnenstad is sowieso leuk natuurlijk. Alleen jammer dat je al die eindeloze woonwijken door moet voordat je er bent en weer terug natuurlijk!  

 

De temperatuur was vandaag nog net goed, het had niet veel warmer moeten zijn en het laatste stuk heb ik met een natgemaakte dunne handdoek in m'n nek gelopen. Tip van De Mafioso en zowaar, het voelt erg lekker en verwonderlijk is dat die handdoek koel blijft, ook al is het warm.

Rusten waren er op 8,5, 11,8, 19 en 28,6 km. Die van 8,5 km was bij een watersportvereniging en hier werden wel héél erg Haagse bakkies koffie geschonken! Er werd nota bene nog € 1,50 voor gevraagd ook en je kreeg amper een half plastic bekertje koffie. De rust van 11,8 heb ik overgeslagen en de andere rust was twee maal dezelfde uitgebreide wagenrust. Bij mensen thuis, waar je ook gebruik mocht maken van de tuin en het toilet. Erg aardig en een mooie rustplaats!

 

  De lus van de 35 was heerlijk, helemaal door de weilanden, zodat ik volop liep te genieten. Andere mensen vonden dit nou juist een beetje een taai stuk, maar ik was blij weer eens wat lange stukken te hebben en niet al dat gekronkel in die straatjes. Gelukkig maar dat smaken verschillen!

 

Bekenden heb ik ook nog gezien vandaag, Suze was er, Hans Krootjes, Cees de Hoog, Rob en Aartje, Fred en Elly, meneer en mevrouw Zeelandbrug en Jacqueline van Walkers4Walkers. Het viel me op dat het toch een erg drukke tocht was, ruim 400 deelnemers op een toch eigenlijk doordeweekse dag is best goed! En hoewel net een tikkie te stads naar m'n smaak, vond ik het toch een afwisselende en gezellige tocht.

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!