Koninginnetocht VTM

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En wat was het vandaag weer een heerlijk Koninginnedagtochtje! Het Oranjezonnetje scheen de hele dag uitbundig, maar door een lekker fris windje werd het gelukkig niet zo erg warm. Traditiegetrouw liep ik vandaag in Maasluis, het parcours was ongewijzigd ten opzichte van verleden jaar en zo liepen we door Maasland en Maassluis.

 

Een stuk aan het begin over de Weverskade en een grote lus richting Schipluiden zorgden voor het groen in de route en met de molens aan de horizon en schaapjes en koeien in de weilanden was het een puur Hollands tochtje.

 

Rusten waren er in het Eatpoint (2x) en in café De Bierelier. In het Eatpoint heb ik de 2e keer genoten van een appelpunt met slagroom bij de koffie, leuk zijn daar altijd de kleine glaasjes oranjebitter, die voor de gelegenheid gratis bij de koffie te drinken zijn.  

 

Natuurlijk waren er in Maasland en Maassluis de nodige festiviteiten ter gelegenheid van Koninginnedag en ik heb lekker op de vrijmarkt rondgedrenteld. Na de 2e rust is er even een taai stukje door een industriewijk, maar dan volgt het voetpad langs de Nieuwe Waterweg weer terug naar de finish.

 

  Er was uitstekend gepijld, heel toepasselijk op deze dag met oranje krijt. Een tocht waar de nodige zorg aan is besteed, leuke dag geweest!

 

 

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!