Bruggen en Tunnel Rondje

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

Na de 40 in Brielle van gisteren besloot ik vandaag weer in de buurt te blijven en een tocht van mezelf te lopen: De Bruggen en Tunnel van Rotterdam. Eigenlijk stond die voor de Pasen op de planning, maar de plannen voor Pasen zijn lichtelijk gewijzigd! Vandaag was weer mooi weer voorspeld, dus op naar Rotterdam!

En dat was weer een heerlijke wandeling. Rotterdam is echt een mooie stad, daar rond de Maas. Trotse bruggen, een tunnel, af en toe een volkswijkje, een eilandje, een parkje en de gebouwen van de schitterende skyline.

Het was gezellig druk in de stad, zonder dat het echt overvol was. Op terrasjes kon je overal nog wel een plekje bemachtigen en ook tijdens het lopen struikelde je niet over de mensen. Het was heerlijk weer voor zo'n stads dagje, hoewel de lucht weer niet helemaal knalblauw was. De foto's van met name de Erasmusbrug zijn dan ook minder mooi dan vorige keer.

En de Van Brienenoordbrug blijft een vreselijke brug om te bewandelen! Hartstikke hoog en de brug beweegt bij iedere auto die eroverheen rijdt, en dat zijn er nogal wat … zelfs op zondagochtend …

Ik heb er lekker lang over gedaan, vaak even op een bankje zitten genieten, uitgebreid koffie gedronken en last bust not least in de Noorse Zeemanskerk een kaarsje gebrand voor Rob. Doe ik anders nooit, maar dit kerkje is nu eenmaal vlakbij de plaats waar hij overleed en aangezien Noorwegen onze grote liefde was vind ik een kaarsje hier wel toepasselijk.

Ik heb er ten opzichte van verleden jaar nog 2 kleine lusjes in gemaakt, rondom het Noordereiland en langs de Kubuswoningen. De route was nu op een haar na 30 km: Klein Duimpje bleef staan op 29,9 km. Dus heb ik nog een paar rondjes rond Pandaatje gejogd en de 30 kan in de annalen worden bijgeschreven!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!