De Voorjaarstocht in Brielle

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Dit weekend een weekend van "lekker dichtbij"! Zaterdag stond de Voorjaarstocht van de Jonge Tippelaars in Brielle op het programma, de start is zo'n beetje drie maal struikelen bij mij vandaan. Geen wekkers op achterlijke tijden, geen eten voor Bram in het donker, maar gewoon om half 8 de deur uit om om 8 uur te starten, heerlijk!

 

Gauw ingeschreven en met kaartjes gestrooid en om 8 uur kregen we de routebeschrijvingen. Aan de route te zien zou het dezelfde route zijn als de najaarstocht in oktober. Toen had ik de 25 km gelopen, vandaag was ik de 40 van plan, dus het zou niet helemaal hetzelfde zijn.

En ja hoor, daar gingen we op voor mij bekende wegen op pad. Het was heerlijk weer, hoewel de zon wel wat moeite had om door de wolken heen te komen. De lucht werd de hele dag niet echt blauw maar bleef een beetje melkwit. Wel een prima temperatuur en weinig wind.

 

Na 11 km zit de eerste rust in het Badhotel in Rockanje en voor mij is het de eerste keer dat ik hier ga rusten. Het valt me niet tegen, ik ga heerlijk buiten zitten en zit daar naast een knalblauw zwembad. Ziet er wel errug verleidelijk uit! Ik trek hier m'n jasje uit en heb dat de rest van de dag niet meer aan gehad.  

 

Na ongeveer 4 km zou je alweer kunnen rusten in de Meidoorn bij de Tenellaplas, maar dat vind ik te snel zitten en dus loop ik door en ga even verder het betonnen fietspad door de duinen op. Een kudde paardjes staat midden op het pad en verblikken of verblozen niet van al die langslopende wandelaars.

Dan komt er voor de 2e maal een splitsing en gaat de 40 een heel eind rond het Oostvoornse Meer. Leuk stuk vind ik dat altijd, mooi contrast tussen de grote installaties van de Maasvlakte en de natuur. Ik heb hier een tijdje geleden ook een multicache gelopen en ik kom diverse plekjes tegen, waar ik toen naar aanwijzingen moest zoeken. Maar vandaag geen caches, op een 40 km kost dat veel te veel tijd!

 

  Aan de andere kant van het meer zit de 2e rust, De Stormvogel, op 22 km. Ook hier strijk ik neer op het terras en bekijk de verrichtingen van de duikers die hier in grote getale aanwezig zijn. Zo, lekker bakje koffie, toiletbezoekje en Daan kan er weer tegen voor de volgende 18 km.

 

Volgens de routebeschrijving zou de volgende rust op 35 km zitten, dus een stuk van 13 km, maar al gauw kwam ik erachter dat die afstand van geen meter klopte! Door de Kruiningergors en langs de Brielse Maas naar de Kogeloven is echt geen 13 km! Dat bleek ook wel, Klein Duimpje wees 27,8 aan toen ik daar arriveerde.

Toch maar even rust genomen en even aandachtig de routebeschrijving bekeken. Uit ervaring weet ik dat je vanaf hier in zo'n 6 km terug aan de finish kunt zijn, maar gelukkig bleek er verderop in de route nog een ommetje te zitten.

 

We werden Brielle in gestuurd, leuk stukje door het oude centrum en daarna weer eruit. Via wat omwegen bereikten we Brielle weer en hoewel de tocht niet precies 40 km was, kwam hij wel in de buurt: 37,6. Een laatste rustmogelijkheid in Brielle zelf op ca 35 km heb ik overgeslagen.  

 

Ik heb het best naar m'n zin gehad vandaag, een leuk (hoewel bekend) parcours, leuke rusten en uitstekend gepijld. Ik was mooi op tijd terug, iets over vieren en was dus ook heerlijk op tijd thuis.

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!