De Voetstappentocht 2011

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op 9 april zou de Voetstappentocht van het Walkers4Walkersforum plaatsvinden. Dit keer had Voy con Dios (Maike) de organisatie op zich genomen. De start zou in Maarssen zijn en de finish in Bunnik, zodat we met de trein terug moesten. Voor mij persoonlijk een heel klein minpuntje, ik hou niet zo van tochten waar je niet terug komt waar je bent gestart. Maar goed, voor een keertje is dat ook niet zo'n ramp!

 

De animo was erg groot, het topic op het forum vertoonde een lijstje met ruim 40 namen! Alle weermannen en -vrouwen voorspelden een zonovergoten dag, Maike had een paar gezellige terrasjes beloofd, dus de dag kon al haast niet meer stuk.

 

Ik zou dit keer meerijden met Voetvrouw (Hennie), zij zou me oppikken aan de Maassluise kant van de pont. Mooi op tijd arriveerde ik aan de Rozenburgse kant en parkeerde daar m'n Blauwe Beestje voor de rest van de dag. Terwijl ik overvoer genoot ik van een prachtige zonsopkomst.  

 

Aan de overkant stond Hennie al te wachten en ook de rit naar Maarssen verliep vlot. Wel enige hilariteit toen de TomTom van Hennie ons weliswaar wel bij station Maarssen bracht, maar aan de verkeerde kant van het spoor … Gelukkig had ik het adres van het winkelcentrum waar we moesten zijn in BramBram gezet en zo kwamen we toch waar we wezen wilden.

 

  Een hele groep Walkers was al present en we namen maar even een bakkie koffie en thee. Ook even een toiletje bezocht en toen was het tijd voor de groepsfoto. Bernard_dT was vandaag de officiŽle fotograaf, door een blessure was hij verhinderd om zelf mee te lopen. Een prachtige fotoplek bovenop een trap, even lachen allemaal en de Walkers zijn weer vereeuwigd!

 

Voorzien van de route in een mooi boekwerkje gingen we om 9 uur met de hele groep (het waren inderdaad ruim 40 Walkers!) op pad. We gingen langs het station en over het spoor, waar Hennie en ik wel even moesten lachen: kijk daar beneden stonden we daarnet! Een stukje door het oude centrum van Maarssen en daarna kwamen we aan de Vecht, die we zo'n beetje de rest van de tocht zouden volgen.

Onder de Walkers zijn ook een paar fervente geocachers, die een paar geocaches in hun GPS hadden geladen. Het bleek dat we vlak langs 5 caches zouden komen en al gauw was aan de Vecht de eerste bereikt. De cache was snel gevonden, het loggen met al die mensen duurde langer dan het zoeken naar de cache! Was voor mij de eerste keer dat ik met een groepje op zoek ging, was leuk!

 

De grote groep bleef dit keer redelijk bij elkaar en het was erg gezellig om dan weer met die en dan weer met die een stukje op te lopen. We kwamen langs mooie Hollandse uitzichten op bootjes en molens en er werd dan ook druk gefotografeerd. Net toen ik toch wel een beetje hoge nood begon te krijgen bereikten we Oud-Zuilen en daarmee de wagenrust.  

 

Geweldig, wat werden we daar in de watten gelegd! Drankjes en koeken, banken en stoelen, en een paar dikke bomen waarachter het goed pipi machen was! Prachtige locatie had Voy hiervoor uitgezocht en met dit schitterende weer was het hier heerlijk toeven.

 

  Ietsje verderop lag weer een cache, dit maal niet zo vlak naast het pad, we moesten er 200 meter voor de route af. Ook deze cache was vrij snel gevonden en Carola durfde de cache best te pakken, ook al leek hij wel heel erg veel op een hondendrol …

 

En weer kostte het loggen de nodige tijd natuurlijk. Ik liep alvast een beetje vooruit, het tempo van het groepje was eigenlijk net iets te snel voor mij en omdat we natuurlijk door dat van de route af gaan als allerlaatsten liepen, wilde ik niet nog verder achterop raken.

Weer een eindje verder alweer een cache, dit keer duurde het zoeken iets langer, omdat Ruud er met z'n grote voeten bovenop stond … Ik heb als eerste gelogd en ben er daarna alvast vandoor gegaan.

Er kwam nu een leuk stukje door de rosse buurt van Utrecht, hoertjes op boten, nog nooit gezien! En langzaam rijdende auto's ervoor natuurlijk … Iets verderop gingen we een brug over en daar stond Voy, ze vertelde dat hier vlakbij een cafť was waar we eventueel konden rusten of naar de WC konden, maar dat de anderen al doorgelopen waren naar de "officiŽle" rust in De Winkel van Sinkel.

 

Ook wij besloten daarheen te gaan en zo wandelden we het centrum Utrecht in. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in Utrecht ben geweest, behalve met een schoolreisje naar de Dom van Utrecht op de lagere school, dus alles was nieuw voor mij. Ik vond het echt een gezellige stad, leuk ook al die terrasjes op de kaden langs het water en door het mooie weer was het lekker druk in de stad.  

 

We maakten met ons cachegroepje nog een klein ommetje naar een watertoren waar cache nummer 4 lag. En dat is dan weer het leuke van geocachen: zonder die cache was ik nooit bij die watertoren gekomen, ik had hem waarschijnlijk niet eens gezien!

Aangekomen bij de Winkel van Sinkel kwam ons een grote groep Walkers tegemoet: het terras was vol, binnen zitten wilden ze niet en in een grote binnentuin zitten mochten we niet. Met z'n allen zijn we toen op een terras vlak aan het water neergestreken, onnodig te vertellen dat het weer een gezellige boel werd! De bediening liep af en aan, maar we werden keurig geholpen en het ging allemaal nog behoorlijk vlot ook!

 

  Sunny zamelde geld in om de rekening te betalen en wij gingen er alvast weer vandoor om de laatste cache vandaag te scoren: House of the Frog. Tot nu toe de meest origineel verstopte cache die ik gevonden heb. Was wel blij dat we hier met een groepje waren, midden op straat in je eentje zoeken vind ik altijd een beetje gÍnant …

 

Niet lang daarna haalden we de grote groep in en de rest van de dag is de groep min of meer bij elkaar gebleven. Nadat we een paar lage bruggen onderdoor gegaan waren, volgden we kilometers lang een jaagpad. Prachtig stuk was dat, soms een beetje bossig, dan weer met uitzicht over weilanden of onder bloesembomen door.

Toen we na verloop van tijd het water over moesten steken kwamen we voor de eerste keer in de knoei met de routebeschrijving. Een poort waar we onderdoor moesten bleek spoorloos. Gelukkig wisten we waar we heen moesten, Theehuis Rhijnauwen, en een voorbijgangster bracht ons op het juiste spoor.

 

Maar ook het terras bij het theehuis was te vol voor onze grote groep en als alternatief had Voy een wagenrust geregeld. Wat een zalig plekje was dat weer. Vier of vijf grote banken, beetje zon, beetje schaduw, drankjes, heerlijk genieten! Een voorbijkomend bruidspaar werd enthousiast toegezongen door de heren van het GGG, kortom het was een vrolijke boel.  

 

Het laatste stuk vervolgden we het jaagpad, we hadden al van Voy gehoord dat het niet zo ver meer was en het bleek dat de route in plaats van 30 "maar" een ruime 23 km was. Geen probleem, eigenlijk vind ik dat een mooiere afstand voor een wandeling met zo'n grote groep. Er gaat nu eenmaal veel meer tijd in met name het rusten zitten als je met zo'n grote groep bent dan wanneer je alleen of met z'n tweeŽn wandelt.

 

  Via de buitenwijken van Bunnik naderden we de finish en ja hoor: daar hing een bordje met "Het Wapen van Bunnik 100 meter". Daar moeten we zijn! Op het terras in de zon konden we naar hartelust nabieren en ook de bitterballen en andere "hete hapjes" ontbraken natuurlijk niet! Voor de liefhebbers had ik het Voetstappentochtstempel bij me zodat de kilometers officieel in de annalen konden worden bijgeschreven.

 

Van Elly en de Haagse RŤg‚h (Maarten) kregen Hennie en ik een lift terug naar Maarssen, zodat we niet met de trein hoefden en vanaf daar hadden we een vlotte terugreis naar Maassluis. Ook op de pont hoefde ik niet lang te wachten en in Rozenburg stond Pandaatje braaf te wachten.

Het was een TOPdag geweest en aan de reacties op het forum te lezen dacht iedereen er zo over. Voy heeft een prachtige tocht voor ons uitgezet en voor een uitstekende verzorging gezorgd. En hoewel ik, zoals bekend, toch een echte "Einzelgšnger" ben, vind ik het zo af en toe best leuk om er met de groep op uit te trekken!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!