Lentetocht in 's-Graveland

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Het weekend van de zomertijd, gisteren 40 km gelopen en vandaag het onzalige plan opgevat om samen met Wilma om 8 uur te starten voor de 25 km in 's-Graveland, 110 km verderop … krrrreueueueun …. Toen ik opstond was het nota bene nog donker, Bram liep nog te slaapwandelen en de klok in de keuken, die ik vergeten was vooruit te zetten, wees kwart over 5 aan … stom gewandel …

 

Maar goed, onderweg was ik getuige van een mooie zonsopkomst en dat is ook wat waard! Sunny had gisteren deze tocht gelopen en ons al voorbereid op bos, veel bos! Nou zijn Wilma en ik geen van beiden van die bosliefhebbers, maar och, het zou maar 25 km zijn en we hadden elkaar een tijd niet gezien, dus we zouden aardig wat af te praten hebben!

Ik was keurig op tijd en ook Wilma was al present op de parkeerplaats, dus snel ingeschreven en nog even een bakkie gedaan om definitief wakker te worden. En daar gingen we dan de bossen in. En ik moet eerlijk zeggen dat dat ons vanaf het eerste moment enorm is meegevallen. Er was veel bos, dat wel, maar de bossen hebben nog niet veel blad en dus kan je overal heerlijk doorheen kijken.

 

Verder waren er toch ook veel stukjes met uitzicht op weilanden, we hebben zelfs lammetjes en koeien gezien! En we liepen hele stukken over de hei, waar je heerlijk om je heen kon kijken. Het scheelt natuurlijk ook dat het vandaag prachtig mooi weer was terwijl het gisteren regenachtig was. Ik denk dat dit parcours met regen inderdaad veel minder mooi is.  

 

  Er zaten twee rusten, eentje in een sportkantine op ca 8 km en eentje in café De Blooper, voorzien van een heerlijk terras. Op die laatste rust troffen we Adri van Walkers4Walkers en die hebben we even gezelschap gehouden op het terras. Heerlijk in het zonnetje hebben we allebei van een groot stuk appelgebak zitten genieten, ik met slagroom en (verstandige) Wilma zonder.

 

Als je zo heerlijk zat zou je bijna vergeten dat je nog een stukje moest, maar die laatste 7 kilometertjes moesten natuurlijk ook nog even gelopen worden. We kwamen er wel achter dat het parcours heel grillig in elkaar stak, met veel lusjes en nu liepen we ook stukjes tegengesteld aan vanmorgen.

We waren het er allebei over eens dat dit geen goede training voor de 11Stedentocht was, maar dat het wel een prima wandeltocht was geweest. Zoals gewoonlijk hebben we onderweg veel lol gehad, vooral toen we in het begin Sunny per sms hebben wijsgemaakt dat ze een heel andere route hadden gemaakt, zonder bos. Bos? We hebben nog geen bos gezien!

 

Uiteraard hebben we zoveel mogelijk foto's van weilanden en zo gemaakt om te bewijzen dat we toch vooral niet in het bos hebben gelopen. Maar toch heeft ook bos z'n leuke dingen: zo zag Wilma plotsklaps een hertje redelijk dichtbij staan. Een beetje ingezoomd kon ik er nog een paar leuke fotootjes van maken.  

Rond 2 uur waren we weer terug in het startbureau en hebben we even heel kort nagekoffied en nagetheed in verband met verjaardagsverplichtingen van Wilma. Het was een supergezellige dag geweest, met supergoed weer en een supergoed parcours! Fijne tocht geweest!

.

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!