De Scheveningse Bostocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En ja, zo beginnen alle winterseries op hun eind te lopen! Liep ik gisteren in Leerdam al de laatste Wintertocht, vandaag heeft De Haagse Vierdaagsche haar laatste. Vroeg op pad en vandaag voor de 25 km, want na afloop ga ik naar Elly, neem daar een douche en dan gaan we samen de stad in om lekker vies te doen bij de Mac en daarna naar de film "Black Swan" te gaan.

 

Het eerste deel van de tocht gaat veel door de bebouwde kom en ik moet wel lachen als ik op een gegeven moment langs de Jacques Urlusstraat kom! Daar woont Elly … hahaha, ze had vanaf hier best mee kunnen lopen! Ook kom ik door de Richard Wagnerstraat, waar Rob en ik nog eens naar een flat hebben gekeken.

 

Ik hou niet zo van al dat gewandel door woonwijken en ben dan ook blij als we een beetje de parken in gaan. Daar heeft Den Haag er genoeg van! Dit is een heel langgerekt park en in sommige waterpartijen zwemmen kleine Nijlgansjes rond, of liever gezegd: ze lopen onder het waakzaam oog van mama Nijlgans en tante Zwaan naast het water.  

 

De eerste rust zit al na ca 6 km en die loop ik voorbij, ik had gelezen dat er na ongeveer 8 km een koffie/toiletmogelijkheid was bij een benzinestation, dat vind ik een mooiere afstand. En dat dus gedaan, een prima bakkie koffie voor maar 80 centjes!

Daarna kom ik op bekend terrein, vlak langs het Museon, het Congrescentrum en het Catshuis. Hier vlakbij heb ik gewerkt en langs consulaten en ambassades gaat het richting Scheveningseweg. Die steken we over en komen dan in het Scheveningse Bos terecht, waar de tocht van vandaag naar is genoemd.

 

  Eerst komen nog het park bij het Indisch monument en het Westbroekpark en dan gaat het langzamerhand naar Scheveningen. Langs het circustheater het Kurhaus bereiken we de boulevard. Door het prachtige weer is het daar gezellig druk.

 

Ik zie dat ze bezig zijn met een grootscheepse renovatie van de boulevard, er ligt een betonnen wandelpad min of meer op het strand en dat loopt ideaal. Toch op het strand en wandelen op beton, prima. Bij een informatiehuisje ga ik even naar het toilet en bekijk de plannen voor de nieuwbouw. Ik moet zeggen: het ziet er prima uit!

We volgen de boulevard tot we ter hoogte van de havens zijn en daar gaan we richting die havens, waar een rust zit bij Dok 28. Lekker op het terras en hoewel de koffie duur is, is het hier toch even genieten.

 

De bepijling, die de rest van de tocht overigens uitstekend was, is hier een beetje onduidelijk omdat er ook pijlen staan van een eerdere tocht, die duidelijk de andere kant op ging. Maar met de beschrijving erbij kan het eigenlijk niet fout gaan en ik vervolg de route langs de haven.  

 

Daarna komt het lange wandelpad door de duinen richting Kijkduin en daar zitten af en toe best pittige klimmetjes in. Vooral als we het pad verlaten en terug over de duinen naar de stad moeten. Poe poe, da's een aardig steil stukje! Het uitzicht terug over het strand vergoedt veel!

Nog een stukje door landgoed Meer en Bos, waar op 22 km nog een rust zit, maar die sla ik over en dan kom ik nota bene wr vlak langs Elly's huis! Nog even door het park naast crematorium Ockenburgh en dan ziet het er weer op voor vandaag.

 

  Jammer van het eerste stukje door al die straten, maar voor de rest vond ik het een leuke en gezellige tocht! In het startbureau loop ik de broer en schoonzus van Elly, Hans en Thea, nog tegen het lijf en ik beloof de groeten te zullen doen aan Elly.

 

Het vervolg van deze dag, de Mac, het gezellig door de stad slenteren, het bekijken van het Binnen- en Buitenhof en last but not least de film Black Swan was ook bijzonder gezellig, de paar foto's daarvan heb ik maar gewoon achter de slideshow gezet!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!