Er op uit in 't Groen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Of ik vandaag zou gaan lopen had ik af laten hangen van hoe de 40 gisteren ging en die ging best goed. Een beetje gevoelige randjes aan m'n hakken, maar verder nergens last van. Voor vandaag heb ik een tochtje in Krimpen aan de IJssel uitgezocht van de serie "Er op uit in 't Groen". Die wordt ieder jaar in het voorjaar en het najaar georganiseerd door de Groen-Service Zuid-Holland.

 

Leuke tochtjes van 5, 10 of 15 km, altijd ergens in Zuid-Holland. Starttijd is pas om 11 uur, dus je kunt ook nog een beetje uitslapen. De routes zijn niet gepijld, bij inschrijving krijg je een uitgebreide routebeschrijving en een ingetekend plattegrondje. Ik had er al twee keer eerder één gelopen (in Rozenburg en in Rockanje) en die waren me best goed bevallen.

Op naar Krimpen dus en rond kwart over 11 arriveer ik bij de start bij de sporthal. Voor één hele euro ontvang ik de route en de plattegrond en een stempelkaart (als je 8 van deze tochten in het seizoen loopt, mag je ergens een boompje planten). Ook laat ik mijn wandelboekje stempelen en dan ga ik op pad.

 

Eerst door de Krimpenerhout, leuk over schelpenpaadjes en door een wat bossig gedeelte. Uiteindelijk komen we uit bij een fietspad dat ik heel goed ken van de Capelse Tweedaagse. Hierna gaat de 15 een heel stuk over een lange smalle weg dwars door de polders. Buiten wat fietsers rijdt hier bijna geen verkeer en ik loop dan ook volop te genieten.  

 

Aan het eind maken we een haakse bocht naar rechts en na 1 km moeten we dan eigenlijk weer gewoon terug. Weer een hele lange weg. Ik vind het zelf niet vervelend lopen, maar eigenlijk zijn deze stukken wat te lang voor een 15 km. Ik kom langs weilanden waar ik de eerste lammetjes van dit jaar rond zie huppelen, hoera, 't wordt lente!

 

  Ik word ingehaald door Larissa van het forum Walkers4Walkers en samen lopen we het laatste stuk. Op het allerlaatste stuk gaan we weer door het Krimpenerhout en dan zijn we terug bij de start. Daar ontmoeten we ook nog Mirjam van het forum, die samen met haar moeder heeft gelopen. Met z'n vieren drinken we nog wat en dan gaan we weer op huis aan.

 

Een lekker zondags toggie geweest en hoewel het parcours uit veel lange stukken bestond, was de omgeving schitterend en een verademing na de tocht in Maassluis van gisteren! Met m'n hakken gaat het prima, tijdens het lopen werd de pijn steeds minder en na afloop voelde ik niks meer. Goed bestede zondag dus!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!