GPS wandeling Lage Zwaluwe

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  En weer een "doordeweeks" wandeltochtje vandaag. De weerberichten voor deze week gaven aan dat het dinsdag de mooiste dag van de week zou worden en dus ben ik er weer heerlijk op uitgetrokken.

 

Lage Zwaluwe was dit keer het reisdoel voor een GPS-tochtje van 21 km. De nieuwe (opgerekte) schoenen vandaag weer aan en heerlijk in het zonnetje naar het zuiden afgezakt. Ik had me dat niet gerealiseerd, maar Lage Zwaluwe ligt natuurlijk ten zuiden van een grote rivier en daar was het carnaval nog in volle gang.

Ik parkeerde m'n blauwe beestje vlakbij de haven van Lage Zwaluwe en daar lag het werkelijk bezaaid met confetti. Het eerste stuk van de route ging door de Groote Zonzeelsche Polder, eerst over een fietspad en daarna over rustige polderwegen.

 

Je kon natuurlijk weer kilometers ver om je heen kijken en ik amuseerde me met het uitvinden van welk kerktorentje bij welke plaats hoort. Het enige nadeel van die kale polders vind ik het vinden van een mogelijkheid voor een sanitaire stop, maar voor de rest vind ik het heerlijk.  

 

Als eerste kom ik door het dorpje Blauwe Sluis, maar dat bestaat alleen uit een paar huizen, geen winkeltjes, geen café, niks. Ook in het verderop gelegen plaatsje Helkant is niet veel vertier te bekennen, behalve dat hier een carnavalsoptocht op het punt staat te beginnen. Ik maak een praatje met een paar verkeersregelaars en die vertellen dat de optocht over een uur start. Nou, daar ga ik niet op wachten!

 

  Iets verderop ligt er een uitnodigende stapel stenen en ik improviseer een bankje en een tafeltje voor m'n thermoskan en koffiebekertje. Lekker in het zonnetje en ik bekijk een paar carnavalswagens die op weg zijn naar de start van de optocht.

 

Verder gaat het weer naar Hooge Zwaluwe en daar is ter ere van het carnaval de plaatselijke snackbar wat eerder open gegaan, zodat ik daar op het terras een bakkie koffie kan doen. Ik maak een babbeltje met een paar carnavalsvierders en maak wat foto's in de omgeving.

Dan komt eigenlijk het leukste stukje van de tocht, eerst over een grasdijk en daarna over een door hoge bomen omzoomd fietspad langs het water. Heerlijk wandelen hier en er staat hier ook wat vaker een bankje voor een eigen rust.

 

Op bijna 18 km benut ik nog even zo'n bankje want ik zie aankomen dat ik het laatste stuk bovenop een dijk met fikse tegenwind moet afleggen. En dat klopt, van die dijk, met een prachtig uitzicht (dat dan weer wel) loop ik heerlijk uit te waaien boven op de dijk.  

 

Eenmaal na de dijk ben ik snel weer terug bij m'n Blauwe Beestje, het was een fijn tochtje geweest in een voor mij heel onbekende omgeving, misschien toch eens vaker deze kant op gaan!

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!