De Westlandtocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nieuwe schoenen! Gisteren spiksplinternieuwe Asics gekocht, m'n ouwetjes waren echt letterlijk afgetrapt! En wederom gewoon hardloopschoenen, heb ik eigenlijk altijd gehad en een kort uitstapje naar "echte" wandelschoenen van zowel Asics als Lowa is me niet goed bevallen. Veel te stug!

 

Vandaag maar gelijk uitproberen op de 30 km van de Westlandtocht van de Haagse Vierdaagsche. Ik was lekker bijtijds aanwezig, maar in tegenstelling tot vorige keer dat ik hier op zondag was, was het hele parkeerterrein al vol! Gelukkig is er aan de overkant van de weg ook nog een parkeerterrein en daar was nog plek zat.

Het was somber weer vandaag, maar het is wel de hele dag droog geweest. Het parcours vond ik een beetje wisselend, het ging natuurlijk voornamelijk (zoals de naam van de tocht al aangeeft) door het Westland, maar ik vond er ook wel veel saaie stukjes over bedrijfsterreinen in zitten.

 

Wat wel veel goed maakte vond ik het stukje naar 't Woudt, daar gingen we wel fijn door de weilanden en het zicht op het kerkje van dit kleinste dorpje van Nederland blijft schitterend, zelfs met somber weer! De 2e rust zat hier en dat was een hernieuwde kennismaking met de "nachtrust" van de KM van Maasland.  

 

De eerste rust kon je kiezen uit een sporthal op 8 km of een benzinestation waar je koffie kon drinken en gebruik kon maken van het toilet. Dat benzinestation zat op 10 km en daar ben ik dan ook even geweest. Best lekkere koffie voor een eurootje en ook het toilet was welkom. Zitten kon je hier natuurlijk niet en ook werden we een beetje vreemd aangekeken door de reguliere bezoekers van het benzinestation!

 

  De route ging na 't Woudt richting Wateringen en hier kruisten we een aantal malen een carnavalsoptocht. Ik moest zelfs een keer door de optocht heen oversteken en één keer kon ik nog net voor de majorettes langs. Het was wel vrolijk met die muziek!

 

In Wateringen zat de 3e rust in een kwalitaria en daar heb ik nog maar even een bakkie koffie gedaan. Overigens voelde ik wel dat ik nieuwe schoenen aan had, de binnenkanten van m'n hakken voelden niet echt lekker en ook m'n linker kleine teentje lag aan diggelen zo te voelen.

 

Maar hierna was het nog maar een uurtje en het laatste stukje was ook erg leuk, door recreatiegebeid de Uithof heen. Vlak voor de finish kwam me nog een zwaan statig tegemoet zwemmen en die moest natuurlijk even op de foto.  

 

Terug in het startlokaal was het erg druk en ik heb dan ook maar niks meer te drinken genomen. Zoals gezegd vond ik het een nogal wisselende tocht, maar ik heb het toch prima naar m'n zin gehad. En ik weet nu precies waar de probleemplekjes in m'n schoenen zitten zodat ik ze daar even "op kan rekken"!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!