Kijk-Hoek-Duinen Tocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Na Leerdam gisteren vandaag maar weer eens naar den Haag getogen, om bij de Haagsche Vierdaagse de Kijk-Hoek-Duinentocht te lopen. Een paar jaar geleden had ik die al eens met Elly gelopen en daar stond me nog van bij dat het erg veel lange stukken waren. Eens kijken hoe het met m'n geheugen gesteld is …

 

En ja hoor, de route blijkt nagenoeg onveranderd te zijn. Een heel lang stuk rechtdoor richting Monster en 's-Gravenzande, dan een stukje door het Westland en daarna weer terug over een eindeloos fietspad door de duinen.

Toch is het niet echt een vervelende tocht, vooral het stuk door het Westland vind ik wel leuk en ook het stuk door de duinen is wel lekker lopen. Ik ging vandaag voor de 20 en er zou een rust zitten op 4 km en één op ca. 12 km. Die van 4 km vond ik veel te vroeg zitten en ik zag aankomen dat ik veel te vroeg bij de rust van 12 km zou zijn, die ging pas om 11.30 open.

 

Nou ja, op 20 km heb ik toch ook niet echt een lange rust nodig en toen ik midden in De Glazen Stad ergens een verlaten picknickbank zag ben ik daar even neergestreken om een crackertje te eten en wat te drinken (heb altijd een klein pakje multi-juice bij me)  

.

Het weer was (zeker in het begin) weer behoorlijk grijs en er stond ook een stevig windje. Maar toen ik door de duinen liep begon de lucht toch behoorlijk blauw te worden. Later wonnen de wolken weer terrein. Gelukkig is het wel de hele tijd droog geweest.

 

  Naast het fietspad door de duinen ligt rechts een groot losloopveld voor honden en ik was dan ook verbaasd toen een man en een jongetje aan de linkerkant iets riepen, volgens mij een hond of zo. Als verrassing kwamen er opeens 3 paarden vanachter de bomen aan gegaloppeerd, keurig naar de man en het jongetje toe. Tja, en toen heb ik ook maar wat fotootjes gemaakt!

 

Ik was lekker snel binnen, 3 uur en 50 minuten. Als beloning mocht je uit verschillende dingen kiezen en (altijd op zoek naar bijzondere beloningen) heb ik dit keer gekozen voor een jojo. Bram vindt hem geWELdig!

Ik heb niet veel bekenden gezien vandaag, bij de start Nel en Sjaak en later broer Hans en schoonzus Thea van Elly, die haalden me in het begin in. Al met al een lekker wandelweekend geweest, jammer voor de foto's dat het zo grijs was!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!