Winterserietocht Leerdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Zo, maar weer eens een keer naar één van m'n favoriete winterseries: wsv Prins Bernhard in Leerdam. Daar mag je altijd lekker vroeg starten, en zo liep m'n wekker weer eens ouderwets vroeg af.

Sinds ik met vroegpensioen ben sta ik in de weekenden vroeger op dan doordeweeks …

 

In het startbureau loop ik Dick v.d. Tang tegen het lijf en de eerste 2 kilometer lopen we samen op. Die gaan langs het station en door het oude centrum van Leerdam, een stukje wat ik eigenlijk nog nooit heb gelopen, dus ik maak aardig wat fotootjes. Arme Dick …, moest iedere keer stil staan. Eenmaal buiten de stad gaat Dick er in zijn eigen tempo vandoor, maar ook ik probeer er een klein beetje tempo in te houden. Dat gaat best lekker en och, het is een grijze dag, dus al te fotogeniek weer is het niet.

 

Via veel lange en smalle dijkwegen lopen we in de richting van Beesd, waar de eerste rust zit in Café De Notenboom. Verleden keer dat ik hier was verfden ze het hele café knaloranje voor het WK voetjebal, maar zie: de buitenkant zit nu weer strak in de witte verf. Ben benieuwd hoe vaak ze het over hebben moeten schilderen voor het goed dekte …  

 

Na de rust gaan de 30 en de 40 km eerst nog even samen, maar al gauw splitst de 40 af en gaat de 30 verder richting Schoonrewoerd, waar de 2e rust op 24,5 km zal zitten. Weer heerlijke polderwegen natuurlijk, sommige omzoomd door bomen, andere geflankeerd door eindeloze weilanden. Zoals gewoonlijk loop ik hier weer volop te genieten.

 

  Na 23 km bereik ik op de Diefdijk vlak voor Schoonrewoerd een mijlpaal: Klein Duimpje staat voor vandaag op 23 km en dat betekent dat ik op dit punt de 20.000 km vol maak. Ik ben de halve wereld rond! Natuurlijk maak ik een fotootje, zowel van de dijk met een paar schattige huisjes als van Klein Duimpje. Grappig detail is dat de foto van Klein Duimpje nr. 7777 heeft, blijkt later thuis!

 

In Schoonrewoerd zit de rust in Café De Zwaan en dit ken ik nog wel van vorige wandeltochten. Altijd goedkope koffie en ja hoor, ook nu weer is het een heel schappelijk prijsje: € 1,25! Waar vind je dat nog? Ook nog even toiletteren en dan op voor het laatste stukje.

 

Dat stuk kan me eigenlijk niet zo boeien, een lang stuk langs de Provinciale weg en dan de Loosdorp helemaal af, ook een erg lange weg. Terwijl ik langs de Provinciale weg loop komt Adrie Zoon me tegemoet, hij is al bij de finish geweest en loopt nu Hansje tegemoet. Leuk. toch nog een paar bekenden gezien vandaag!  

 

Ik ben mooi op tijd binnen, heb er 6 uur en 10 minuten over gedaan, niet echt slecht, voor het mooie zou er nog 10 minuutjes af mogen! Afmelden, stempelen, bakkie koffie doen en als ik daarna naar buiten stap om naar huis te gaan komen net Adrie en Hansje vergezeld door Dick de bocht om zeilen. Leuke tocht geweest en ik begin weer lekker in m'n wandelvel te zitten!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!