Winterserietocht Wijk en Aalburg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

Een heel sombere dag, met regen, regen en nog eens regen was er voorspeld. En ja hoor, toen ik 's morgens de gordijnen open schoof, zag ik de druppels in de plassen vallen. Maar ach, van een beetje regen smelt je immers niet en er zou niet zoveel wind staan als vorige week.

 

  Wijk en Aalburg stond vandaag op het programma en onderweg daar naartoe draaiden m'n ruitenwissers overuren, aan, uit, interval. uit, aan, interval … pffffffffff ... het leek wel een trainingsschema! In Wijk en Aalburg aangekomen werd ik netjes naar een parkeerplaats naast een kerk gestuurd en binnendoor was ik zo in het startbureau.

 

Ingeschreven voor de 25 km, nog even naar het toilet en toen op weg. Tot m'n verrassing was het buiten inmiddels helemaal droog geworden en dat is het de hele tocht gebleven! Zo zie je maar weer: thuisblijven vanwege de weersvoorspellingen is ook niks!

De tocht werd georganiseerd door wsv Wandelvreugd en ik wist nog van een vorige keer dat ik hier gelopen heb, dat er niet gepijld was. Nou is dat in deze omgeving niet zo'n ramp: veel lange stukken, dus je hoeft niet zo vaak op je papiertje te kijken. Verder stonden alle straatnaambordjes netjes op hun plaats, dus ik heb nergens getwijfeld.

Er was maar n rust en die zat op 11,6 km. Het eerste stuk heb ik heel stevig doorgelopen en maar af en toe stil gestaan voor een fotootje. Heerlijk, die lange polderwegen dat nodigt echt uit om een beetje tempo te lopen!

 

Het was overigens wel een fotogenieke omgeving, prachtig, die polders met die laaghangende grijze bewolking, kale bomen en eenzame boerderijen in de verte. Ook kon je in dit weidse landschap kilometers om je heen kijken en in de verte zag je dan ook al je medewandelaars lopen, dus nog een houvast voor de route!  

 

De rust was in restaurant 't Zwaantje en hier liep ik voor de 2e maal Martijn van den Boogaard tegen het lijf. De enige bekende trouwens die ik vandaag gezien heb! Ik heb van een heerlijk kopje koffie zitten genieten en hoewel de leus "gezelligheid kent geen tijd" in grote letters boven de bar hing, ben ik toch vrij snel weer op pad gegaan. Beetje het tempo er in houden.

Het tweede stuk scheelde niet zoveel van het eerste: lange, lange, lange wegen en vlak voor Wijk en Aalburg ging de 25 nog een lusje maken. Maar goed ook, anders was het wel een erg korte 25 geweest!

Meer rusten dan die eerste waren er dus niet, maar ik ben even 5 minuutjes op een bankje neergestreken om een paar crackertjes te eten en even de benen rust te gunnen. Maar het was niet echt lekker weer, wel om te lopen, maar niet om buiten stil te zitten, dus ik ben snel weer op pad gegaan.

 

  Op het allerlaatste stukje gluurde heel even het zonnetje door de dikke wolken heen, maar dat was maar heel eventjes! Via een viaduct over de provinciale weg heen, kwamen we weer in Wijk en Aalburg en eigenlijk was ik net op tijd terug in het startbureau, want ik hd me toch een hoge nood!
M'n eerste gang was dus naar de WC, gelukkig zat er niemand op …

 

Na me afgemeld te hebben en een hele grote mooie stempel in m'n wandelboekje gekregen te hebben, heb ik nog een kopje koffie genomen en toen weer op huis aan. En zie: op de terugweg begon het na 20 km weer te regenen! Dus ik ben f op de goeie plaats f op de goeie tijd wezen wandelen!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!