GPS wandeling Rockanje

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Mooi weer vandaag, dus ik heb gauw een leuke GPS-wandeling opgezocht in de buurt. Niet te lang, want de ochtend was al een aardig eindje gevorderd. En zie, daar stond een leuke in Rockanje van 11 km: Struinen door de duinen. Net mooi voor een tussendoor-wandelingetje! De auto op de aangegeven co÷rdinaten geparkeerd en op zoek naar de route.

 

Het was even lastig om het begin te vinden, maar al gauw had ik de track te pakken en ging het de duinen in. Na een stukje duin ging de route een 2 km over het strand en dat was genieten geblazen. Heerlijk in het zonnetje! Via een steil pad weer terug Voorne's Duin in en daar werd gewaarschuwd voor onder water staande paden.

De eerste plassen waren nog wel te omzeilen, maar ik kwam bij een stuk wat echt helemaal onder water stond. De lus om de plas heen was hierdoor helaas niet te maken, gelukkig liepen er aan de andere kant van de plas twee wandelpaden, zodat ik toch aan het eind van de plas kon komen en via een ander pad terug kon lopen. Beetje m'n eigen route gemaakt dus, gaf niks, was ook mooi!

Op een bankje bij het uitkijkpunt aan de plas een crackertje gegeten en een drankje gedronken en toen via een stukje asfaltweg terug richting Rockanje. Ook daar heel even moeite om het juiste pad te vinden, een pad wat er doodlopend uitzag was helemaal niet doodlopend en zo kwam ik weer op de goeie weg terecht.

Nog een leuks tukje door de duinen volgde en toen was ik weer terug bij Pandaatje die braaf stond te wachten. Heerlijk hoor, zo tussendoor een ommetje van een paar uurtjes!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!