Het Rozenburgpad

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Voor het weekend hadden ze niet zulk goed weer voorspeld en eerlijk gezegd had ik er ook niet zoveel zin om weer allerlei afspraken over meerijden en zo te maken. Ik begin dat gips wel goed zat te worden, hoor! Donderdag echter was het prachtig mooi weer en ik besloot om het tweede deel van het Rozenburgpad te gaan lopen.

 

Dat zou dan het stuk over de Landtong en de "West-route" worden. Rugzak gepakt, drinken en crackertjes mee en ook een tasje voor de boodschappen. Ik zou dwars door het centrum komen en dat is mooi te combineren natuurlijk.

Vanuit huis naar de groengordel en nu rechts uit de flank richting Landtong. Leuk stukje door het groen, niet zoals ik gewoonlijk ga "buitenlangs", maar binnendoor over de bruggetjes en langs de waterpartijen. Heerlijk met het zonnetje erbij!

Tot m'n verrassing gaat de route via "mijn" struinpaadje de Landtong op en even verder is een hele doorgang vrijgemaakt. Met m'n eigen route liep ik hier steeds vast. Mooi, nu kan ik dus lopen zals ik eigenlijk al heel lang wilde.

 

Ik heb hier mooi uitzicht op de Thialf, die blijkbaar weer aan een onderhoudsbeurt toe is. O ja, voor degenen die het niet weten: Thialf is het grootste kraanschip ter wereld. Langs de grote groene boei kom ik uit bij het gebouw van EIC (Educatief Informatie Centrum) en ik zie bussen staan en mensen naar binnen wandelen.  

 

Ik loop ook brutaalweg even naar binnen, maar al gauw vertelt een meneer dat hier geen vrije toegang is. Ik krijg wel een stickertje voor in m'n wandelboekje en een recreatiekaart van de Rotterdamse haven.

De route volgt nu het nieuwe betonnen fietspad over de Landtong en ik wandel vlak langs een kudde Schotse Hooglanders en een paar Konikpaarden. De beesten verblikken of verblozen niet van mijn aanwezigheid, maar ik ben toch altijd weer blij als ik vooral die Schotse Hooglanders voorbij ben. Ze zijn toch wel erg groot!

Een klein stukje over de weg volgt, langs het veld van de vliegclub Rozenburg, tot aan de picknickplaats waar het keerpunt van de route is. Helaas is het bovenop de dijk veel te koud om van de picknickbanken gebruik te maken en ik ga dus direct aan de terugweg beginnen.

Ik volg het fietspad langs het water. Op het kaartje staat het zo ook ingetekend, maar de pijltjes van het Rozenburgpad zouden me weer het fietspad, dat ik dus net al gelopen heb, op sturen. Zou ook kunnen natuurlijk, maar tweemaal hetzelfde pad lopen vind ik nou eenmaal niet zo leuk. Dus langs de Waterweg het pad vervolgd, leuk naar grote schepen kijken en de flats aan de overkant, waaronder het kantoor waar ik jaren heb gewerkt.. Je zou ook bovenop de dijk kunnen gaan lopen, dan heb je uitzicht twee kanten op, maar je loopt dan wel in het gras en da's best vermoeiend natuurlijk.

 

  Aangekomen bij de veerpont staat GPS op 12 km en dat vind ik eigenlijk wel mooi om even een kopje koffie te doen en naar het toilet te gaan. Boodschappen doen met hoge nood is ook niks … Zo gedacht, zo gedaan en ze hebben in de Veerheuvel nu eindelijk een stempel voor in m'n wandelboekje!

 

Na de koffie wandel ik naar het dorp en doe daar de hoognodige boodschappen. Niet teveel, wat het is toch nog zo'n 3 kilometertjes terug naar huis, althans, als ik via de route loop. Dat is heel bekend terrein, gewoon het pad door de groengordel, altijd leuk. Langs de schaapjes en de kippen die altijd als een idioot op je af komen stormen, bereik ik het pad achter m'n huis weer.

Klein Duimpje staat op 16 km en een beetje. En hoewel bekend is het toch weer een leuk toggie geweest. Lekker van het mooie weer en de buitenlucht lopen genieten. Vroeg-pensioen is HEERLIJK!!!!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!