Midwinterwandeltocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Zo, dit weekend maar eens m'n eerste "echte" toggie van dit jaar lopen, die 5 km van vorige week tel ik eigenlijk een beetje niet mee. Broer Henk zou deze zaterdag in De Lier gaan lopen en vanaf Schiedam naar De Lier kom je langs Maasluis, dus een afspraak aan de Maassluise kant van de pont was snel geregeld.

 

Rond half 8 ging ik op pad naar de pont, waar ik mooi op tijd arriveerde. Ook de pont was snel over en aan de andere kant stond Henk al te wachten. Eerste deel van de dag was dus geslaagd.

Vrij vroeg waren we bij de start en ons snel ingeschreven. Henk ging voor de 40 en ik besloot om toch maar rustig aan te doen en heb voor de 15 gekozen. Ed van de Walkers was er al en langzamerhand druppelde ook de rest binnen. Gezellig hoor en met z'n allen maakten we de boterkoek (door Ed speciaal voor ons gebakken) soldaat.

Henk en Peter vertrokken als eerste voor de 40 km en een half uurtje later vertrokken de Walkers voor de 25 km. Ik heb me nog een half uurtje in het startbureau vermaakt en met die en gene een praatje gemaakt, waaronder ook met een paar van de trouwe lezers van m'n website.

 

Rond kwart voor 10 ben ik ook op pad gegaan en heb heerlijk van de buitenlucht lopen genieten. Eerst een heel eind langs fel verlichte kassen, leuk: boven op eentje zat een reiger de heleboel in de gaten te houden! Fotograferen gaat wel een beetje lastig, maar als ik er even de tijd voor neem komen er toch heel aardige plaatjes!  

 

Een stuk door een soort recreatiegebied was een regelrechte uitdaging: alle paden waren onder water gelopen en de randjes langs de paden waren mega-blubberig. Met die arm in het gips was ik natuurlijk als de dood om te vallen en ik ben dus gewoon dwars door de plassen gelopen. Wel heel netjes m'n voeten recht neergezet en zowaar: ik heb het helemaal met droge voeten gered!

Weer terug op droge grond hoorde ik toch wel veel mensen mopperen. Ik snap dat niet hoor. Als ik nou met een arm in het gips en op hardloopschoentjes helemaal heel en droog erdoorheen kom, wat zeuren ze dan allemaal, de meesten liepen nota bene op hoge wandelschoenen! Ik ben ook een rasechte asfaltliefhebber, maar af en toe zo'n blubberpaadje zie ik als de finishing touch van een wandeltocht!

Maar goed, het volgende stukje hadden modderhaters nergens over te klagen, want we liepen vrij veel door buitenwijken. Ik ben helemaal niet zo'n liefhebber van wandelen in de bebouwde kom, maar goed, ik heb de laatste tijd noodgedwongen veel binnen gezeten, dus zelfs woonwijken waren nu een welkome afwisseling.

 

  Jammer dat het zo somber was, maar ja, dat is het altijd als ik in De Lier loop. Het heeft zelfs nog een beetje geregend en op dat moment kwam een paal met doggie-zakjes heel goed van pas. Prima formaat zakjes om m'n gipshand in te verpakken, kon ik die grote zak die ik zelf meegenomen had ongebruikt laten.

 

Het lopen ging best goed, maar door het gewicht van m'n arm in de mitella kreeg ik een beetje last van m'n rug en m'n nek. En als ik m'n arm los liet hangen, dan stroomde het bloed natuurlijk naar beneden en kwam m'n arm muurvast in het gips te zitten. Ook niet fijn en ik was blij dat ik niet toch voor de 25 had gekozen.

 

De rust zat op 9 km en daar heb ik er even uitgebreid m'n gemak van genomen. Na een lekker en goedkoop kopje koffie (één eurootje!) en een babbeltje met de mevrouw van de bediening ging ik op pad voor het tweede gedeelte. En dat was veel meer naar m'n smaak. Heerlijk langs het water en genieten van de uitzichten over de weilanden. We kwamen onder meer langs Paviljoen de Zweth, waar ik ooit eens een personeelsfeestje heb gehad en langs het gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder.  

De beroemde (of is het beruchte?) "anijsmelkrust" zat dit jaar wel heel vlak voor het einde. De rust zat op 15 km en de finish zou op 16,2 km zitten. Veel mensen liepen dan ook door. Ik niet, ik had me de hele dag al op anijsmelk lopen verheugen, dus ik sloeg rechts uit de flank en heb het er nog even lekker van genomen.

Gerrit was ik kort tevoren al tegengekomen en in de rust maakte ik natuurlijk een praatje met Corina, die zoals altijd ijverig in de anijsmelk stond te roeren. Heerlijk hoor en ik heb natuurlijk twee bekertjes genomen. De eerste is gratis en de tweede kost 50 centjes. Het was weer heerlijk.

 

  De laatste kilometer ging zo'n beetje geheel door "de glazen stad", paadjes dwars door de kassen en langs een huis wat ook te midden van de kassen lag. Toen was daar opeens de sporthal, GPS stond op 16,47 km, dus hij was mooi aan de maat. Afgemeld, stempeltje in boekje en toen op zoek naar een kopje koffie.

 

Sabine en Bosso waren er ook al, die waren overgeschakeld op de 15 km. Ook Gery had de 15 gelopen, maar zij was al op weg naar huis. Even later kwam ook Lex bonnen en na een uurtje de rest van de Walkers. Gezellig met z'n allen na zitten bieren met de nodige borrelhapjes en rond een uur of vier waren ook Henk en Peter binnen van hun 40.

Henk zette me weer bij de pont af en die was net weg, moest ik dus 20 minuten wachten. Ik wist dat daar een cache lag, maar had de coördinaten niet bij me. Ben zo maar een beetje in het wilde weg gaan kijken en tot m'n verrassing had ik hem vrij snel gevonden. Kreeg ik toch bijna dat kokertje niet open! Gelukkig lukte het toch en kon ik ongestoord loggen.

Weer aan de Rozenburgse kant op m'n gemakkie naar huis gekuierd, met een tussenstop bij de Plus om nog wat brokjes voor Bram en wat kwark voor mezelf te kopen. Half 6 was ik thuis, lange dag voor 15 km wandelen en ik was best moe. Happie gegeten, lekker onderuit op de bank gehangen en vrij vroeg naar bed. Pffffff, zal blij zijn als die arm weer normaal is!!!!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!