De Capelse Tweedaagse

 

 
Dag 1   Dag 2

Klik op één van de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

Vrijdag begon de emailwisseling tussen de verschillende bestuursleden: wat doen we met de Capelse Tweedaagse? Er lag al een flink pak sneeuw en de vooruitzichten waren nog erger. Uiteindelijk is besloten om de 2 langste afstanden van 25 en 35 km te laten vervallen en alleen de 15, 10 en de 5 km doorgang te laten vinden. Eind van de middag verscheen dit bericht ook op de website van de RWV.

De deelnemersaantallen waren een dieptepunt in de geschiedenis van deze Tweedaagse, maar de mensen die wel gekomen waren, kregen een sprookjesachtige witte wereld voorgeschoteld. Met man en macht was er gepijld, wat vooral op zondag een heel lastige klus was. De routebeschrijving spreekt over asfalt-, rode en schelpenpaden, maar door de sneeuwlaag van zeker 25 cm was er geen enkel pad meer zichtbaar! Toch ben ik nergens verkeerd gelopen, de bepijling was dik in orde.

Op de zaterdag was er zelfs nog een verzorgingspost onderweg, ook voor deze vrijwilligers petje af! Ik heb heerlijk van een bakje warme soep staan genieten. Zondag waren er zoveel binnenrusten op de route dat een verzorgingspost niet nodig was.

Het weer op zaterdag was, zeker op het eind van de tocht, prima. Toen de zon begon te schijnen was het laatste uurtje een genot om te wandelen. Zondag was het de hele dag grijs, maar veel nieuwe sneeuw is er niet meer gevallen. Dat hoefde ook niet, want er lag genoeg ...

Ikzelf vind zo'n witte wereld prachtig, maar om in te lopen is het nou niet direct mijn hobby. Ik had sowieso al m'n hoge schoenen aan en daar loop ik niet echt lekker op en ik ben ook altijd erg bang voor gladde stukken. Ik heb het dus beide dagen bij de 10 km gehouden, net genoeg om van de pracht om je heen te genieten.

De foto's die ik gemaakt heb, heb ik in 2 albums op de fotopagina van de RWV gezet. Klik op het linkerplaatje om de foto's van dag 1 te bekijken en op het rechterplaatje voor de foto's van dag 2.

 

 

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!