Puur genieten in Lexmond!

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

Een tien met een griffel en een zoen van Danyell!

 

Een in één woord geweldige tocht gelopen vandaag: de winterserietocht in Lexmond van de St. Wandelsport Dordrecht e.o. Een schitterend parcours, prachtige afwisseling van lange rechte polderwegen en modderige grasdijken. Net als een weg wel erg lang leek te duren werd je een graspaadje opgestuurd en net als je het geglibber en het geglij op de grasdijken een beetje zat werd, was daar weer een asfaltpad.

Twee gezellige rusten, waarvan eentje bij de boer in een schuur op ongeveer 11 km. Daar had je een consumptiebon voor gekregen en die heb ik natuurlijk omgewisseld voor een lekker kopje koffie. De tweede rust zat midden in Meerkerk in een gezellig bruin cafeetje, waar ik heb zitten genieten van koffie met appelgebak.

En last but not least: het weer vandaag! Je zou echt niet geloven dat het een novemberdag was, het leek af en toe wel lente. 's Morgens begon met een prachtige zonsopkomst, daarna verdween het zonnetje een tijdje, maar kwam in de loop van de ochtend weer uitbundig terug. Op een gegeven moment kreeg ik het zo warm, dat ik zelfs zonder jas verder ben gegaan. En daarin was ik niet de enige, sommige mensen liepen zelfs gewoon in T-shirt.

We kregen veel echt Hollandse vergezichten voorgeschoteld, vooral in het begin langs de Lek. Onnodig te vertellen dat m'n camera weer overuren draaide. Er was prima gepijld met geel papier met daarop zwarte pijlen, dus die vielen lekker op. Eigenlijk kon ik geen enkel minpuntje aan deze tocht ontdekken, vandaar de aanhef:

een tien met een griffel en een zoen van Danyell, tot volgende keer!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!