De Maarten Luther Wandeltocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Vandaag stonden de herfstbossen in Amerongen op het programma. Voor de 10e maal werd hier de Maarten Luther Wandeltocht georganiseerd, met rustplaatsen in kerken in de dorpjes rondom Amerongen. Er zouden veel Walkers meedoen en de planning was met z'n allen de 20 km te lopen.

 

Niet zo'n lange afstand, dus als verzameltijd was half 10 afgesproken, bakkie koffie en dan op pad. Rond kwart over 9 was ik ter plaatse, parkeren was best wel een eindje weg en terwijl ik naar de start wandelde kwamen Wilma, Nollie en Sunny me in de auto achterop. Ik heb nog een heel klein stukje meegereden, maar toen moesten we toch echt verder te voet. Bij de start was het een gezellige bedoening en na het inschrijven genoten we met z'n allen van de koffie. Ben was er al. Lonkie, Aartje en Syl arriveerden wat later en nog later waren daar Bill en Bart.

Iets na tienen gingen we van start en al gauw werd er volop gefotografeerd, herfstbossen waren ook zooooooo mooi! De enige tijd in het jaar dat ik dol ben op de bossen. Het was gezellig met iedereen weer eens een babbeltje te maken.

 

   

 

Bij de eerste controleposten bleek hoe letterlijk de controles in kerken waren: echt in iedere kerk moest je naar binnen voor een stempeltje, zelfs als er maar een paar honderd meter tussen zat. Na ca. 3 km al kwamen we langs een koffietentje en dromde de hele meute naar binnen voor een bakkie. Was erg leuk, in een soort schuur en de eigenaar zette naast de koffie en thee ook een grote schaal met ontbijtkoek op tafel. Vaste prijzen waren er niet, je mocht geven wat je het waard vond. Leuk!

Een stukje verder maar weer, helaas hield het op met het mooie weer en begon het steeds meer te miezeren tot de miezer overging in een heuse regenbui en iedereen de poncho en of plu uit de rugzak toverde. Jammer!

In Leersum aangekomen bleek dat de meesten alweer een rust in wilden lassen, maar dat vond ik toch echt een beetje te snel. We zaten nog niet eens op 7 km. Ook Ben voelde er niet veel voor om nu alweer te gaan zitten en zo zijn we met z'n tweeën verder gegaan. Maar het mocht niet echt lukken vandaag, op de één of andere manier zijn we op de route van de 10 km terecht gekomen. Even hebben we getwijfeld of we terug zouden lopen, maar het was inmiddels ruim half één geworden en ik had er eigenlijk niet zoveel puf meer in.

We hebben dus verder de route van de 10 km gevolgd, mooi stukje door het bos nog en het was inmiddels ook weer droog geworden. Terug bij de start gaf GPS 12,5 km aan, samen met het stukje naar de start heb ik de afstand voor vandaag op 13 km gezet. Ben fuifde nog op een glaasje cola en toen ben ik weer richting huis gegaan.

Het was een leuke tocht en ik heb me het eerste stuk best vermaakt, maar op deze manier wandelen met zo vaak en zo lang "rusten" is toch niet echt mijn ding.

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!