Molenviergangtocht in Aarlanderveen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Vandaag had ik afgesproken om met Suze naar Aarlanderveen te gaan om daar de Molenviergangtocht te gaan lopen. Jaren geleden was ik daar ook eens geweest en in m'n herinnering was het een mooie tocht, alleen was het jammer dat er toen geen rusten op de routebeschrijving stonden. Die stonden er nu wel, alleen met een sterretje erbij van "onder voorbehoud".

 

En het was inderdaad een leuke tocht, veel polder natuurlijk en twee van de drie rusten waren gewoon open. De eerste rust zat in een restaurantje genaamd "De Sfeerstal" en hier hadden ze echt de aller-lekkerste notenkoek die ik ooit geproefd heb. Werkelijk grandioos.

Overigens moesten we ons hier uit onze natte plunje pellen, want ook vandaag heeft het veel geregend. We kwamen door leuke dorpjes met onbekende namen zoals Korteraar en Papenveer. Na een heel stuk langs het water arriveerden we bij de tweede rust en hoewel die wat snel na de eerste zat, zijn we toch een kopje koffie gaan doen. Achteraf maar goed, want de 3e rust was dicht …

 

Na de koffie bij het veer liepen we door langs het water en hoorden vanaf een boot opeens "Hé RWV" roepen. Staan daar op zo'n grote partyboot Sjaak en Nel, al champagne drinkend! Werkelijk supertoevallig dat we nou precies op dat moment op die plek liepen! 5 Minuten later uit het café en je ziet elkaar nooit!  

 

Het parcours blijft leuk, hoewel er wel af en toe een vervelend stuk langs een provinciale weg in zit. Maar over het algemeen hebben we rustige wegen gelopen. Na de gesloten 3e rust kwamen we langs de kantine van een voetbalvereniging en daar hebben we alsnog onze 3e rust ingelast.

 

  Pas op het allerlaatste stuk kwamen we langs de molens waar de tocht naar is genoemd. Suze had al gezegd: "Als we niet langs die molen komen, dan dien ik een klacht in!" En zie: ook vandaag kwam op het allerlaatste stukje de zon nog even tevoorschijn en kon ik een paar gezellige fotootje van de molens maken.

 

Terug in het startbureau ontmoette Suze nog een paar oude bekenden en hebben we nog even van een drankje zitten genieten. Ondanks de regen toch een leuke dag geweest!

 

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!