De Oliebollentocht in Crooswijk

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Een ouwe bekende die nu de Arie Korporaal Oliebollentocht heet en niet meer wordt georganiseerd door wandelvereniging Crooswijk, maar door speeltuinvereniging Crooswijk. De start was nog wel op dezelfde plaats, beetje lastig parkeren daar, dat wist ik nog van vorige keer. Maar toch nog een mooi plekje voor Pandaatje gevonden.

 

Bij de inschrijving werd er al vermeld dat de "lange" afstanden van 15, 20 en 25 km niet gepijld waren. Een paar afzeggingen van vrijwilligers op het allerlaatste moment. Tja, daar is weinig aan te doen en ik hoopte er maar het beste van. Wel vond ik het inschrijfgeld vrij prijzig, zonder beloning betaalde je € 4,50 (waar nog wel € 0,50 bondskorting vanaf ging). Maar goed, na afloop zouden we oliebollen krijgen, dus wat extra's mocht wel.

 

De route was vrij bekend voor mij, een mix van onze winterserie en VTT. Tot aan de rust bij de skiheuvel was de route goed te volgen door de routebeschrijving. Het was heel erg druk binnen en ik had het dan ook gauw bekeken, ietsje verderop stond weer een rust vermeld, dus ik ging maar weer op pad.  

 

  De skiheuvel werd beklommen en bovenop aangekomen heb ik fotootjes gemaakt van de omgeving en eindelijk kon ik ook weer eens m'n schaduw op de foto zetten. Want de zon scheen! Zowaar tijdens de hele tocht! Het was heerlijk weer en na al die natte weekenden was dit weer eens genieten!

 

Na de skiheuvel raakte ik het spoor bijster, een paaltje met een gele kop zoals in de routebeschrijving stond, ben ik nooit tegengekomen. Ik wist echter dat we naar de klimmuur moesten en die zie je overal boven uitsteken, dus ben ik er gewoon naar toe gelopen. Misschien niet de mooiste route, maar qua afstand zal het best geklopt hebben.

 

Daarna gingen we het Lage Bergse Bos in en ook de rust bij de Hoekse Hout ben ik voorbij gelopen, ik had namelijk gezien dat we ook langs Restaurant De Bergse Plas zouden komen en ik had best trek in een geweldig stuk kersenvlaai! En daar heb ik inderdaad va zitten smullen. Omdat De Bergse Plas geen officiŽle rust was, was het er erg rustig en ik heb heerlijk van het uizicht over de plas zitten genieten.  

 

  Het laatste stuk was een rondje door het Kralingsebos, heel erg bekend natuurlijk en hier ben ik bewust van de route afgeweken. Ik ben langs het water blijven lopen met geweldig uitzicht over de Skyline van Rotterdam. Hoe vaak ik dat inmiddels ook al gezien heb, ik blijf het prachtig vinden!

 

Na het bos was het bijna gepiept en na 26,5 km was ik terug in het startbureau. Daar werden uitgebreid excuses gemaakt voor de slechte bepijling en iedereen kreeg een euro terug van zijn inschrijfgeld. Ik vond het erg goed bedoeld, maar ik heb ze die euro maar laten houden voor het fooienpotje van de speeltuinvereniging.

De oliebollen waren helemaal vers gebakken, maar omdat ik nog vol zat van de kersenvlaai met slagroom heb ik ze in een plastic zakje laten pakken en mee naar huis genomen om er daar later van te genieten.

De tocht was best leuk geweest, als er goed gepijld wordt is het een prima tocht! Ze waren in ieder geval al bezig met pijlen voor de zondag. Leuk om te zien dat mensen kritiek ter harte nemen!

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!