Een regenachtige zaterdag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  Dit weekend was de herfsttocht van de rwsv Zuid-Holland. En vandaag kan met één woord gekarakteriseerd worden: het was nat, zéér nat! Het parcours was bekend, maar net als de RWV winterserie van vorige week, was het parcours "omgedraaid" ten opzicht van vorige keer.

 

Dat had wel tot gevolg dat de rusten wat minder goed verdeeld zaten. Al na 3 km kwam je langs de Pendrechtse Molen en na 6 km was je bij het Schaapje. Die zou pas om 10 uur open gaan, dus ik had niet op koffie daar gerekend, maar hij bleek toch open te zijn. Samen met Roel en Betsy een lekker bakkie gedaan dus. Net toen ik weer op pad ging, kwam ook Suze aangewandeld. Jaja, de echte diehards laten zich niet tegenhouden door een beetje regen!

 

Na het Schaapje kwam het lange rechte stuk naar de Nieuwe Maas. Maar toch zorgden de natte weilanden hier voor een paar heel mooie plaatjes! Ik had zowel een weggooiponcho als een parapluutje bij me, dus ik hield het aardig droog. Ook op dit stuk een bekende trouwens: Marleen kwam me voorbij, die was geloof ik niet zo blij met de regen …  

 

  Volgens de routebeschrijving zouden we de Grienden dit keer niet in gaan, maar het fietspad erlangs blijven volgen. Maar net hier piepte de zon af en toe achter de loodgrijze wolken vandaan en ik besloot om toch maar het pad door de Grienden te volgen. Dat was gewoon weer erg mooi en ik kon gelijk een paar nieuwe bruggetjes bewonderen. Die zagen er wat minder oud uit dan de vorige bruggetjes, maar ze waren in ieder geval een stuk minder glad!

 

Rust in De Gouden Arend natuurlijk en hier samen met Suze (die had me ingehaald toen ik in de Grienden liep) van een kopje koffie genoten. Deze rust zat op 12 km ongeveer en hierna zou geen rust meer komen, dat bedoelde ik dus met "niet zo goed verdeeld".

 

Het parcours bleef bekend, door Rhoon en Poortugaal en dan via de oversteek over de Groene Kruisweg terug naar de start. Van het laatste stuk valt niet zoveel meer te vertellen dan dat het aan één stuk door regende. Foto's heb ik dan ook niet veel meer gemaakt, behalve een enkele onder de plu vandaan!  

Op het startbureau nog even nagepraat met alle bekenden en toen maar weer op huis aan. Toch wel een aardige zaterdag geweest!

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!