De Eibertocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  Vandaag de Eibertocht in Voorschoten gelopen. Voor mij een hele nieuwe tocht, ik was er nog nooit geweest. Hij werd georganiseerd door Wandelpeloton AVOM en die deden dat werkelijk uitstekend.

 

Een heel mooi parcours, twee leuke rusten en prima gepijld. Het weer was heerlijk, na al die warme tochten nu eindelijk een lekker fris dagje. De zon scheen tussen de wolken door en er stond een heerlijk briesje. Ik heb lopen genieten.

 

Omdat ik bijna nooit in deze omgeving kom, was alles nieuw voor me. Zo hebben we een heel stuk in de Leidschendammerhout gelopen. Ik had er nog nooit van gehoord. Leuke bruggetjes hadden ze daar, echte knuppelbruggetjes!  

 

  De eerste rust was in oud Leidschendam, vlak bij een bruggetje. Als je koffie nam, kreeg je er een plakje cake bij. Erg lekker en weer eens wat anders dan een koekje. Toen ik weg wilde gaan ging net de brug open. Was leuk, die werd nog helemaal met de hand bediend! Er kwam net een grote boot voorbij, het paste maar net.

 

De tweede rust zat vlak nadat we rondom een gigantische plas hadden gelopen. Een restaurantje heerlijk aan het water en hier heb ik maar weer eens appelgebak bij de koffie genomen.

 

Hierna was het nog maar een klein stukje, het was vandaag een korte 25, 23 en een beetje kwam ik op uit. Zo rond 2 uur was ik weer terug bij de start. Die was op het Eiland van Ome Nick, een welbekend pannenkoekenrestaurantje hier in de buurt. Het ligt echt op een eiland, met heel smalle slootjes eromheen.  

 

Het was erg druk, dus ik ben niet meer gaan zitten, maar na het afmelden en het in ontvangst nemen van de beloning (een leuk standaardje) direct naar huis gegaan. Natuurlijk nog wel even de medewerkers een welverdiend complimentje gegeven!

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!