Duin en Strandtocht Vlissingen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  Verleden jaar had ik deze tocht gelopen op de zaterdag na de 4daagse, dit jaar stond hij dit weekend op mijn programma. Om lekker vroeg te kunnen starten was ik weer erg vroeg uit m'n bedje gerold en voor negenen kon ik al op pad.

 

De route was tegengesteld aan vorig jaar, eerst door de duinen heen naar Westkapelle en terug over het strand. Het was prachtig in de duinen en ik heb volop genoten van het uitzicht over het strand en de zee. Maar wat was het verschrikkelijk warm! In de duinen had je windje mee en dan voel je bijna geen verfrissing. Afzien!

 

In Zoutelande heb ik een lekker kopje koffie gedronken in een cafeetje naast de officiŽle rust, daar was het veel rustiger. In Westkapelle was de rust weer in het Dijk- en Oorlogsmuseum, maar eerst moesten we het hele dorp rondlopen. Minder leuk vond ik dat hier ook een saaie weg door een industrieterrein in zat. Jammer hoor, als je zo'n leuke dorpskern voorhanden hebt.  

 

Ik had me verheugd op de terugweg over het strand met wind tegen, maar op het strand was het erg druk, hoog water en ik kon me maar met moeite tussen de strandpalen doorwurmen. Ik had het al gauw gezien: dit werd niks, 14 kilometer lang!

 

  De eerste de beste strandopgang ben ik dus via een immens hoge trap weer naar de duinen teruggekeerd. Ik heb m'n nieuwe GPS een route terug naar de start laten berekenen en dat werkte prima. Zo had ik op de terugweg toch een andere route dan op de heenweg en hoefde ik ook niet over het strand. En ik kon mooi even m'n nieuwe Klein Duimpje uitproberen natuurlijk!

 

Het laatste stukje tot aan het windorgel ben ik weer even over het strand gegaan en daar kwam ik Bert Vos tegen. Aan de finish zaten ook nog Truitje en Bertus en zo hebben we gevieren even na zitten bieren - dat rijmt Daarna heb ik ze even een slinger naar het station gegeven en ben ik zelf ook weer huiswaarts gekeerd. Het was een erg warme en lange dag. Als ik had geweten dat het zo'n warme dag zou worden had ik voor een kortere afstand gekozen!

 

O ja, in m'n nieuwe Klein Duimpje zit ook een fotocameraatje, die gelijk je foto's linkt aan de locatie waar je hem genomen hebt. Leuk speelgoed! De foto hiernaast van Truitje en Bertus is met dit cameraatje genomen.  

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!