De molenviergang van Aarlanderveen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

Was er verleden jaar op de zaterdag na de vierdaagse nog een tocht in Vlissingen, dit jaar stonden er voor 25 juli helemaal geen tochten in het LWP! En ik had toch eigenlijk wel zin in een tochtje. De 4Daagse loop ik niet meer, maar ik ben verleden weekend wel in Nijmegen geweest, gewoon beetje sfeer proeven, het gevelconcert bijwonen en natuurlijk de aanmeldingsdag met alle bekenden van de RWV en op maandagmiddag de forumreŘnie van Walkers4Walkers: Blauwe Maandag! Dus verleden weekend was er ook niets van wandelen gekomen.

Gelukkig ben ik nogal van de bewaarderige en zo knip ik al tijden leuke wandeltochten uit het AD, die ik netjes per provincie in een ordner bewaar. Even gezocht naar een leuke, niet al te lange, route in Zuid-Holland en daar vond ik een route van 19 km bij de molenviergang van Aarlanderveen.

Precies het soort parcours wat me erg aantrekt: veel polders en open weilanden. Het kaartje van de route heb ik ingetekend als track in MapSource en daarna in m'n GPS ingelezen. Natuurlijk voor de zekerheid ook het kaartje zelf meegenomen en de routebeschrijving. Thermoskan koffie en een paar pakjes crackertje, en Daan was ready to go.

 

  De startplaats op een parkeerplaatsje bij een onformatiebord was gauw gevonden en daarna was het puur genieten deze dag! Wat een ideale dag voor een parcours als dit. Lekker windje en een blauwe lucht met wolkenpartijen, in het begin waren dat nog een beetje grijze wolken, maar al gauw werden ze wit en donzig.

 

Ik heb vandaag werkelijk van alles gehad, leuke asfaltweggetjes langs de molens, een fietspad dwars door de Nieuwkoopse Plassen met uitzicht op de leuke watertoren van Meye, een bochtige weg langs het riviertje de Meye en bijna op het eind nog een graspad dwars door de weilanden, langs koeien en met hekjes waar je overheen moest klimmen.  

 

Natuurlijk heb ik volop lopen fotograferen en tijdens een fotomomentje kwam ik in gesprek met een wandelaar die de andere kant op ging en tot m'n verwondering zei hij: "U bent toch Danyell?" Hahaha, bleek het een mede-RWV'er (Ed Voogd) te zijn! Leuk, word ik ook buiten de reguliere wandeltochten herkend!

Onderweg heb ik twee maal in een restaurantje gerust, de eerste op 6 km in Nieuwkoop en de tweede op 12 km ergens langs de Meye, daar hadden ze heerlijk appelgebak! De thermoskan was dus dit keer niet echt nodig, maar op een bankje heb ik nog even een eigen rustmomentje ingelast. En toen ik terug was op de parkeerplaats was het nog zo lekker in het zonnetje dat ik ook daar nog even een bakkie heb gedaan. De route was trouwens (inclusief een ommetje naar de 1e molen) 21,7 km.

Al met al was het een heerlijk dagje en ik heb voor morgen een zelfde soort route in de omgeving van Goudriaan op het programma staan.

 

 

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!