De Zomertocht in Delft

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  In Delft was ik een hele tijd niet wezen wandelen en voor vandaag vond ik een tochtje dichtbij huis wel lekker. Ook wilde ik niet een al te lange afstand lopen na mijn knieblessure in Oostenrijk. Ik ging dus voor de 25 km bij Speeltuin Bomenwijk Delft. BramBram leidde me via een heel andere weg naar de start dan ik vroeger reed, véél korter! Leve BramBram! Een parkeerplaatsje vinden was wat moeilijker, maar is uiteindelijk toch gelukt.

 

Het inschrijven duurde wat langer, er stond een behoorlijke rij mensen, maar uiteindelijk ging ik rond kwart over 9 op pad. Het eerste stukje was wel leuk, langs het water, door parkjes en langs de oude Gist- en Spiritus fabriek. Het was heerlijk weer zo vroeg in de morgen, hoewel het er al wel naar uitzag dat het later behoorlijk warm zou worden.  

 

  Daarna ging het een heel stuk alsmaar door woonwijken. En dat snap ik nou niet, hè! Heb je in Delft een prachtige historische binnenstad voor het oprapen, maak je een parcours door woonwijken! Gelukkig zat er ook een erg leuk wijkje tussen: het Agnetapark, met 19e eeuwse arbeiderswoninkjes voor het toenmalige personeel van de Gist- en Spiritusfabriek. Schattige huisjes, zou er zo wel willen wonen!

 

Ook grappig was de onderdoorgang van een viaduct dat vrijgesteld was voor graffiti-spuiters. Niet nodig te vermelden dat het echt helemaal onder de graffiti zat en het zag er echt heel mooi uit! Ik denk dat een "kaal" viaduct erg tegen zou vallen na deze kleurenpracht. Er was net een man bezig met een nieuwe te zetten, maar die wilde pertinent niet op de foto, omdat het op deze plek is toegestaan, maar hij spuit ook vaak op illegale plaatsen. Geen foto van de graffiti-meneer dus!  

 

  De eerste rust zat na ongeveer 11 kilometer in het restaurant van Ikea en dat was een schot in de roos! Tot 10 uur was de koffie er gratis en tot 11 uur kon je er ontbijten voor één eurootje. Ik was wat later, maar ook de koffie met gebak was erg vriendelijk geprijsd (koffie met appelgebak voor € 1,75, waar vind je dat nog?) Binnen was het koel, er waren veel toiletten en het was een vlotte (zelf)bediening. Ik vond het een leuk idee om hier een rust te plannen!

 

Het tweede deel ging dan wel heerlijk de natuur in. Afwisselend door bossen, weilanden en langs het water. Inmiddels was het warm geworden, erg warm en ik vond de stukjes met schaduw dan ook het lekkerst! Maar ja, soms moesten we toch ook dwars over een weiland doorsteken en dan liep je weer behoorlijk te puffen!  

 

  Met zulk warm weer loop je echt uit te kijken naar de rust en het was dan ook een enorme teleurstelling toen de rust gesloten bleek te zijn! Vanaf half één zou daar een bruiloft gevierd worden en aan de wandelaars werd verzocht het terras te verlaten en aan later arriveerders werd doodleuk verteld dat "ze te laat waren". Hoezo te laat? Dit was de 30 km rust op de 40 en de 18 km rust op de 25! Starten mocht tot 10 uur, dus te laat waren we beslist niet. We mochten wel naar het toilet en daar konden we dus ook onze flesjes bijvullen, maar ik vond dit wel een grote misser!

 

Maar kijk: een paar honderd meter verder zat een heerlijk terrasje bij een molen en dara heb ik even heerlijk zitten genieten van een koud drankje. Het was erg druk met wandelaars op dit terras, gek hè?  

 

  Op het laatste stuk kreeg ik echt last van de warmte, ik ging lopen slingeren en kreeg ook wat pijn op m'n borst. Ik heb dus heel rustig aan gedaan en ieder plekje schaduw benut voor een afkoelmomentje. We liepen hier langs een heel nieuwe wijk van Delft, ik weet eigenlijk niet of ik het mooi vind, apart is het in ieder geval wel.

 

Na een laatste leuk stukje langs een ooievaarsnest en een hertenkamp, kwamen we via de Delftse Hout en een sluisje aan 't Verlaat terug bij de start. Ik heb mezelf getrakteerd op een overheerlijk Magnum. Njammie, een genot bij dit warme weer.  

 

Ik was best laat, het laatste stuk was heel heftig en ik heb me voorgenomen om niet meer te gaan wandelen als er temperaturen boven de 22° worden voorspeld. Want hoewel het best een leuke tocht was, heb ik er het tweede stuk door de warmte niet echt meer van kunnen genieten. Gelukkig deed ik maar de 25, was het een 40 geweest, dan was ik er denk ik mee gestopt. Pijn op m'n borst gaat me toch echt net iets te ver!

 

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!