De 3e dag van de
3 Zeeuwse Wandeldagen

 

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  Vandaag op een zonovergoten Zuid-Beveland (in Goes) geweest voor de laatste dag van de 3 Zeeuwse Wandeldagen. Wat een schitterend land is het daar toch! Een geweldige tocht gelopen (40km), prachtig mooi weer en ik ben dus lekker verbrand.

 

Leuk was dat onze route een heel klein stukje samen liep met de route van de TruckRoll. Dat is een organisatie waarbij geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten een rondrit over het eiland maken in vrachtwagens. Dat was een onvoorstelbaar leuk gezicht: smal dijkje en daar een konvooi van 110!! vrachtwagens achter elkaar. En volgens een achteraan rijdende politie-agent zou er ng een konvooi van 110 wagens komen.  

 

  Er liepen natuurlijk best veel wandelaars en iedereen zwaaide, waarop de vrachtwagens allemaal toeterden. Horen en zien verging je af en toe, maar aan de blije gezichten van degenen die meereden kon je zien dat die het juist grandioos vonden! En toch waren er zeurpieten die er over liepen te mopperen, teveel herrie, teveel vrachtwagens. Pffffff, 't was amper een kilometertje, toen gingen we weer een grasdijk op.

 

De derde rust zou in Kwadendamme in caf 's Lands Welvaren zijn. Vlak voordat ik daar arriveerde kwam me een motorrijder achterop rijden, die stopte en zette z'n helm af. Was het Jos (Bosso) van Walkers4Walkers! Je komt ze ook overal tegen h, zelfs als ze niet wandelen! Jos is de koffie alvast voor me gaan bestellen en die stond dus al op me te wachten toen ik in de rust arriveerde. Gezellig samen koffie zitten drinken dus. Leuk!  

 

  Verder reden er op het eiland ook een aantal stoomtreintjes rond, die ook de nodige herrie maakten. Leuk ouderwets geluid hoor, die stoomfluit! Op m'n vorige tochten hier had ik wel de rails zien liggen, maar de treinen had ik nooit gezien. Dat maakte ik nu dus meer dan goed.

 

We liepen ook een stuk lekker langs het water, er zaten leuke grasdijkjes in het parcours en natuurlijk mooie lange asfaltwegen. De rusten waren goed verdeeld en er zaten tussen de rusten ook nog eigen verzorgingsposten.  

 

Ik heb lekker gelopen, weinig last van m'n rug gehad, alleen was het qua temperatuur net op de grens van wat ik nog fijn vind. 't Is dat er een lekker windje stond, anders had ik het alweer veel te warm gevonden. Na afloop konden we nog een consumptiebon inwisselen voor een pannenkoek, ik vond het alleen een ietsepietsie jammer dat er voor het inschrijfgeld van € 5 niet een heel klein beloninkje af kon. Maar dat was het enige minpuntje van een grandioze dag!

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!