De Schelphoekwandeltocht

 

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  Vandaag een heerlijke tocht gelopen op het Zeeuwse land. En wel op Schouwen Duiveland om precies te zijn. Dat was wel leuk toen ik de startplaats (Serooskerke) opzocht op routenet: ik dacht een heel eind te moeten rijden, maar er bleek dus ook een Serooskerke op Schouwen Duiveland te zijn!

 

Het was prachtig weer en een geweldige route. Heel veel afwisseling, variërend van open weilanden tot zanderige duinpaadjes. Er zaten ook bekende stukjes in van m'n eerdere gps-wandelingen in deze omgeving. Zo heb ik weer koffie gedronken op het terras in Burghsluis en ben ik weer langs de Plompe Toren gewandeld.  

 

  Ook Burgh-Haamstede lag op de route en daar heb ik uitgebreid koffie gedronken in Restaurant De Regtkamer in Hotel Bom. Echt lekkere koffie. Ook heb ik daar in een bloemenwinkeltje de allerleukste poezenbeelden zien staan die je je in kunt denken. (Een weekje later ben ik teruggereden en ze pronken nu in de woonkamer!)

 

De route was niet gepijld, maar gelukkig was de routebeschrijving erg duidelijk. Er waren aan aantal controleposten, maar er stonden geen echte rusten vermeld en ook geen tussenafstanden. Dat vond ik wel een beetje jammer, zo stond er dat je Renesse in ging en ik dacht al bij mezelf: Dan ga ik daar een bakkie doen. Mis dus, je liep Renesse in en vrijwel direct weer uit!Als je onbekend bent in de omgeving is het dan wel lastig om te bekijken waar je dan wèl koffie kunt krijgen!

 

Bij de controleposten was wel overal EHBO aanwezig en dat vond ik wel weer erg netjes. Ze hadden niet veel te doen blijkbaar en om te blijven oefenen vonden ze een willig slachtoffer. Ik heb Wandelbeer wel 100 maal moeten vertellen dat die beer ècht niet zielig was!  

 

Het was best een lange 25 en dat vind ik normaal niet erg, maar 's avonds zou ik de medewerkersavond van de RWV hebben, dus moest ik wel een beetje bijtijds thuis zijn. Die medewerkersavond was grandioos, we waren met 52 man en hebben ons het gewokte eten heerlijk laten smaken.

Hieronder een slideshow van de foto's van vandaag en hier is een foto-album met foto's van de medewerkersavond.

 


 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!