Koninginnedag met een rouwrand

 

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

Het begon als een prachtige stralende dag. Een heerlijk zonnetje, een lekker temperatuurtje en een echt Hollands parcours op de Koninginnemars van VTM in Maassluis.

De route ging veel door weilanden vol met bloeiend fluitekruid en koolzaad, er graasden koeien en aan de horizon stonden molens. Dan weer door een dorpskern in Maasland, waar gezellige Oranjefeesten werden gevierd. Ik heb een koffiepauze bij Voetvrouw van het forum ingelast en daarna voerde de route de polders in.

Daar kreeg ik van een collega op vakantie in het buitenland een sms-je: weet je wat van die aanslag op de koningin.
Aanslag??? Koningin???

Weer terug in Maassluis sijpelde het nieuws langzaam door: een auto was ingereden op het publiek en de koninklijke stoet. Er waren gewonden, doden … De glans was opeens van de dag af en ik realiseerde me dat voor sommige mensen niet alleen de glans van de dag af was, maar van hun hele leven.

Ik heb de tocht afgemaakt, maar natuurlijk was de stemming helemaal weg, ook op het startbureau. Na een chocomelletje ben ik naar huis gereden en heb daar de vlag halfstok gehangen. Een Koninginnedag met een hele dikke zwarte rand.

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!