De Lektocht in Streefkerk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

  En dan rollen we vanuit de winter zo de zomer in! Qua temperatuur dan, voor de rest is het volop lente. Maar vandaag was toch wel weer de eerste echt warme wandeldag. En ik weet dan ook weer gelijk waarom ik zo van de herfst en de winter hou! Vreselijk, die warmte, alles kleeft en plakt en baaaaah! Begrijp me goed hoor, ik vind dat ontluikende groen en die felgekleurde bloemen ook mooi en ik hou van dartelende lammetjes en dobberende donsballetjes. Ook zie ik graag een zonnetje in een blauwe hemel met vriendelijke witte wolkjes, maar die temperatuur … Kan dat alles nou echt niet gewoon bij een graadje of 18?

 

Maar goed, ik ben vandaag in de omgeving van Streefkerk geweest, heerlijk in de polders, met superhollandse uitzichten. Het was niet helemaal wolkeloos vandaag, dus ik heb erg veel plaatjes van prachtige luchten. Het heeft zelfs heel even gespetterd, dus heb ik even met pluutje gelopen.  

 

  Ik vond het wel jammer dat er op een gegeven moment een heel erg lang fietspad naast een drukke weg in het parcours zat. In de volle zon, met windje in de rug was dit echt behoorlijk afzien. Toen we eindelijk weer wat bomen tegenkwamen ben ik even lekker in de schaduw af gaan koelen. Daartegenover stond een erg leuk stukje door het Alblasserbos en natuurlijk de nodige tiendwegen, altijd erg leuk om te lopen en gegarandeerd autovrij!

 

De rusten waren goed verdeeld, op 11, 16, 26 en 36 kilometer. De eerste en de laatste rust waren weer in de bekende grote witte tent, bij de laatste rust heb ik zelfs m'n waterzak bij moeten laten vullen: helemaal leeggedronken. Dat was me nog nooit gebeurd!  

 

Voor de rest was het gewoon een heerlijke wandeldag en we mochten er extra lang van genieten, want de tocht was een beetje aan de lange kant: 41,3 km.

Ik heb een berg fotootjes gemaakt en met een heel nieuw ieniemienie toestelletje. Dat heb ik speciaal gekocht voor als ik lange tochten loop die ik in verband met m'n rugklachten zonder rugzak wil lopen. En als ik geen rugzak heb, heb ik ook geen riem en dit toestelletje past met gemak in iedere broekzak! En de foto's zijn prima, al zeg ik het zelf.

 

  Mijn favoriete foto van vandaag? Die met al die eieren in het nest, terwijl moeder koet wegzwemt. Ik hoop van harte dat wij wandelaars er niet de oorzaak van zijn dat haar eitjes straks niet uitkomen… Ik had trouwens geen idee dat er uit zo'n klein koetjeslijfje zoveel eieren konden komen!

 

Ik was mooi op tijd binnen zodat ik ook weer bijtijds thuis was. Lekker wandeldagje geweest!

 


 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!