De Merwede Wandeltocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

  Heerlijk weer eens een ouderwets poldertochtje. De Merwedewandeltocht in Hardinxveld-Giessendam. Er mocht weer lekker vroeg gestart worden en zo vertrok ik rond 8 uur voor de 40 km. In de sporthal waar de start was trof ik natuurlijk weer veel bekenden, zowel van de RWV als van het forum. Een blik op de routebeschrijving leerde dat het inderdaad een echte poldertocht zou worden. De beschrijving paste met gemak op een A-4tje. Enkelzijdig …

 

Helaas werkte het weer niet mee voor mooie zonnige foto's, de hele week was het heerlijk weer geweest en net nu op zaterdag is het koud en grijs en somber. En toch is het lente, dat zie je aan al die dartelende lammetjes en felle gele narcissen die overal staan.  

 

  Het parcours is leuk, natuurlijk veel polderwegen, maar toch ook leuke fietspaden en af en toe een grasdijkje. Natuurlijk veel langs het water, het heet niet voor niks de Merwedewandeltocht! Ook komen we door leuke dorpjes, Hoogblokland en Schelluinen bijvoorbeeld. Prachtig voor m'n plaatsnamenverzameling.

 

Er zijn 3 rusten, netjes op ca 10, 20 en 30 km. De eerste rust was vrij druk en daar ben ik alleen even naar het toilet geweest. In de tweede rust heb ik in gezelschap van Suze en Wilma van een heerlijk kopje koffie genoten en idem dito in de 3e rust. Daar heb ik er zelfs nog appelgebak met slagroom bij genomen.

 

Beeld van de dag was zonder twijfel een grote rondvaartboot die half uit het water was getakeld voor inspectie en/of onderhoud. Zeker vanuit de verte was dat een spectaculair gezicht, in eerste instantie dacht ik dat er een ongeluk mee was gebeurd.  

 

Ook had ik onderweg nog een ontmoeting met een forumlid, Pauline, die niet de tocht mee liep, maar daar gewoon voor zichzelf aan het wandelen was. Heel toevallig dat je mekaar dan net tegenkomt!

Op het eind kwam ik plotsklaps tussen de groepen (voornamelijk) kinderen terecht. Ik wist helemaal niet dat dat überhaupt nog bestond, maar die groepen liepen dus met jurybeoordeling! Gezellig was het wel, de jury let er ook op of er leuk gezongen wordt en zo, dus ik kon genieten van de ouderwetse potjes met vet, drie maal drie is negen en natuurlijk het onvermijdelijke "we zijn er bijna".

 

 

Bij de sporthal stond dus dit keer vrij veel publiek, veel ouders die hun kinderen kwamen inhalen. Best wel leuk om een keer mee te maken, maar ik haalde ook een groep volwassenen in en nee, dat zou toch niets voor mij zijn, dat wandelen in een groep! Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

Een mooie medaille rijker en met een heerlijk voldaan gevoel weer naar huis getuft. 't Was ook nog eens redelijk in de buurt, dus ik was bijtijds thuis. Lekker gebadderd!

 


 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!