Waterlandwandeltocht

 

 

 

Er stond in de boekjes een leuke tocht in Landsmeer, even boven Amsterdam. Op het Walkers4Walkersforum had ik gelezen dat de tocht voor een groot deel door natuurgebied het Twiske zou gaan en daar ben ik nog niet zo erg bekend. Er was mooi weer voorspeld voor zaterdag, dus ik toog goed geluimd naar Amsterdam. De start was aan de late kant: 09.30 uur, dus ik kon een heel klein pietsie uitslapen en dat kwam goed uit, want op vrijdagavond had ik een personeelsuitje.

 

De ochtend begon een beetje heiig en toen ik bij de parkeerplaats bij de start aankwam had je een prachtig nevelig uizicht over een grote plas water. Gelijk maar een fotootje gemaakt, grote kans dat straks die nevel weg is!  

 

De maximum afstand vandaag is 25 km en iets over half negen ga ik op pad. Op de routebeschrijving staan geen tussenafstanden en ik zie één rust vermeld staan. Die staat ongeveer halverwege de tekst, dus ik neem aan dat die ook wel een beetje halverwege de tocht zal zitten.

Het eerste gedeelte van de tocht vind ik niet zo heel bijzonder, hoewel de Oostzanerdijk met leuke kleine huisjes er op dit stuk wel uitspringt. Verder veel woonwijken en iedereen weet ondertussen wel dat ik daar niet van hou!

 

  Na zo'n 6,5 km gingen we dan het Twiske in en daar zijn we de rest van de tocht niet meer uit geweest. En dat maakte die eerste 6,5 km helemaal goed. Een heel mooi natuurgebied, met veel water en op deze zonnige dag zag je duidelijk de eerste tekenen van de lente. Het was kortom heerlijk lopen.

 

De rust zat inderdaad midden in de route in een groot dorpshuisin Den Ilp. En zie: ook hier kom ik bekenden tegen, Tini Minarzik zat hier aan de koffie en ik ben er even bij aangeschoven. Ook Ankie van Andel van Prinses Marijke in Geldermalsen was aanwezig, zij was met een paar andere leden het parcours aan het verkennen om volgend jaar met een hele groep van hun wandelvereniging te komen wandelen.

 

Ook na de rust bleven we in het Twiske en het enige jammer vond ik dat we alsmaar op de fietspaden bleven. Zo hier en daar zag ik toch wel erg mooie wandelpaden lopen, maar helaas, daar werden we niet heen gestuurd!  

 

Op het laatst heb ik denk ik ergens een pijl gemist, opeens was ik bijna aan het eind van de routebeschrijving en ik had toch duidelijk nog een paar RA'tjes en LA'tjes moeten hebben. GPS bleef inderdaad steken op 23,5 km en ook van andere mensen hoorde ik dat ze vonden dat ze wel heel erg snel binnen waren. Nou ja, ik heb de laatste tijd veel tochten gelopen die aan de lange kant waren, dus dit vond ik ook niet zo erg voor een keertje.

In de kantine nog even een lekker bakkie koffie gedaan en een heerlijke tosti verorberd. Ik heb het een leuke dag gevonden met weer eens een heel andere omgeving. En niet eens zo heel erg ver van huis, met een uurtje rijden was ik er al.

 


 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!