Winterserie Dordrecht

 

 

 

  Weer een tochtje uitgezocht om wat kilometers te kunnen maken voor de KM van de Zuid-West Hoek volgende week. Maar dit weekend waren er niet veel langere afstanden te vinden in het LWP. Alleen WS78 in Overveen en Dordrecht met 35 km. Ik koos voor de laatste.

 

BramBram stuurde me dwars door Dordrecht heen en ik had geen idee waar ik uit zou komen! Tot m'n verbazing was dat bij de welbekende kantine van de Kennedymars WIK-RWV! Een parkeerplaatsje had ik nog voor de deur, ik was vroeg in de hoop dat we wat eerder zouden mogen starten. Maar helaas, we werden tot 5 voor 9 binnen gehouden. Nou ja, ook geen ramp, het startbureau zou tot 17.00 open zijn. Tijd zat!

 

De laatste tocht in Dordrecht die ik had gelopen, was rond Sinterklaas en toen liepen we alsmaar door de stad en parkjes. Ik hoopte dat het parcours nu wat leuker zou zijn. En zie, het begin was veelbelovend, we liepen richting Biesbosch. Er zat zelfs een heel leuke, beetje glibberige grasdijk in! Prima!  

 

De eerste rust zat op ca 7 km bij een skibaan en hoewel 7 km voor op een 35 aan de vroege kant is, heb ik de rust toch maar genomen, de volgende zou pas 11 km later zitten en dat vond ik weer te lang.

 

  Na de rust kwam er nog een leuk stukje van ongeveer 2 km, maar toen was het uit met de pret, we werden weer door allerlei woonwijken gestuurd, afgewisseld met wat kleine parkjes, en tot overmaat van ramp ook nog eens over een eindeloze weg langs een industrieterrein. Ik hou het er maar op dat Dordtenaren gewoon erg veel van hun stad houden …

 

De tweede rust was bij een boerderij en dat klinkt wel erg landelijk, maar ik vond deze boerderij toch wel erg in de bebouwde sfeer liggen! Voor een consumptiebon kon je hier een lekker bakkie koffie krijgen en die had ik even op de grond gezet om m'n GPS te markeren. Pats, ondersteboven gelopen door een niet zo wakkere medewandelaar en tja, dat kan gebeuren natuurlijk, maar er kon nog geen “Sorry” af! M'n humeur daalde …

En dat werd er de volgende kilometers niet beter op, steeds maar weer door die woonwijken, ook vaak wegen oversteken bij eeuwigdurende stoplichten terwijl het verkeer langs je heen raast … Nee, mijn parcours was het niet!

 

Uiteindelijk kwam er een stukje wat ik dan wel weer leuk vond: dwars door de oude binnenstad, met mooie geveltjes, oude gebouwtjes, een haventje en last but not least: de Klander Muelen … Dr heb ik in m'n wilde jeugd heel wat uurtjes doorgebracht! Leuk om weer eens terug te zien!  

 

Na deze leuke passage moesten we ons natuurlijk weer door de rijstebrijberg van woonwijken heen worstelen om voor de 2e keer de rust in de boerderij te bereiken. Daar ging een kopje koffie vergezeld van een lekkere gevulde koek er weer best in. Zo, nog even toiletteren en dan op voor het laatste stukje van 7 kilometer.

 

  Ook dat stukje vond ik niet om over naar huis te schrijven, zodat ik toch wel wat teleurgesteld in het startbureau terugkeerde. Gelukkig was het wel de hele dag goed weer geweest, was er uitstekend gepijld en waren er leuke rusten, maar voor de rest heeft de tocht me niet echt kunnen boeien. Jammer, maar ik denk dat ik Dordrecht voorlopig even van m'n lijstje af haal!

 

 

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!