Winterserie Leerdam

 

 

  Na de grandioze tocht van gisteren door een sprookjesachting winters landschap stond vandaag een tocht uit de winterserie van wsv Prins Bernhard uit Leerdam op het programma. Er waren veel tochten dit weekend en mijn keus viel op Leerdam omdat je daar om 8 uur al mocht starten. Er werd nog steeds winters vriesweer voorspeld, maar vandaag zou de zon al direct 's morgens gaan schijnen. En als je om 8 uur start, zie je die opkomen.

 

Verder zijn het altijd mooie tochten daar in Leerdam en de omgeving vind ik schitterend. En dus stond ik weer voor dag en dauw naast m'n bed en tufte in het donker naar Leerdam. Ik was ongeveer 10 voor 8 ter plaatse en werd door de mensen achter het startbureau al herkend. Ze vertelden dat ze altijd naar de foto's op m'n site keken en dat is altijd leuk om te horen natuurlijk.

Ook nu weer ijverig met kaartjes gestrooid en ook wat folders van de RWV neergelegd. Om 5 over 8 ging ik van start en liep buiten gelijk Co en Piet tegen het lijf. Nou, die halen me straks wel weer in!

 

Onder een roze en geel kleurende hemel liepen we een stukje langs het haventje (waar het op sommige plekjes spekglad was …) en algauw gingen we de stad uit en de Betuwedijken op. Ook vandaag was de wereld nog steeds schitterend wit, hoewel ik de indruk kreeg dat de rijp wat minder dik was dan gisteren.  

 

  Rond kwart voor 9 zag ik opeens tussen de bomen door de zon opkomen en 2 minuten later kreeg ik het volle zicht op die immense vuurbol die boven de horizon uitrees. Toch altijd weer een imponerend gezicht.

 

Op dit eerste stuk zag ik erg veel bekende plekjes van de Kennedymars die ik hier in september heb gelopen. Was het toen een prachtig gezicht door de nevel die er hing, nu zorgde koning Winter voor adembenemende plaatjes.  

 

  Ook de eerste rust was een héél bekend plekje! Café De Notenboom in Beesd, hetzelfde café waar we met de Kennedymars tot 2 keer toe gerust hebben. Hahaha, toen hebben we heerlijk op het terras gezeten. Nou, dat was vandaag helemaal uitgestorven!

 

Na de rust liepen we in tegengestelde richting dat vreselijke stuk dat we toen terug moesten lopen vanaf de spoorlijn. Nu was het prachtig, was ik goed uitgerust en dus leek het nu maar een kippenendje.

 

Ik ben door veel leuke dorpjes met leuke namen gekomen, Beesd dus en Asperen, Acquoy, Rhenoy, Rumpt en Gellicum niet te vergeten. En tussen die dorpjes alsmaar van die heerlijk lange wegen, soms langs het water, maar altijd met van die prachtige uitzichten.  

 

De tweede rust was in een klein uitspanninkje langs de Linge, Lingezicht genaamd en daar was het erg druk en erg warm. Ik ben alleen even naar het toilet geweest en toen maar weer verder voor het laatste stukje van 7 km.

 

  Op de Linge was het erg gezellig met schaatsenrijders en ik moet iedere keer weer lachen om alle mensen die achter een stoel schaatsen. Hoe modern de wereld ook tegenwoordig mag zijn, dat is nog steeds heerlijk ouderwets.

 

Ook het laatste stuk loop ik nog steeds volop te genieten, Vlak voor het eind komen Co en Piet me achterop, die waren om half 1 al binnen, maar vonden het zo zonde van het mooie weer, dat ze er nog 15 km aan geplakt hebben. Bikkels! Ik hou het maar gewoon bij de 30 …  

Terug in het startbureau neem ik nog een lekker kopje erwtensoep en zoek een mooi paatje uit voor m'n wandelboekje. Helaas hebben ze geen vaantje meer, jammer, dat vond ik altijd wel leuke beloningen! De terugreis gaat ook weer voorspoedig en net voor de zon weer onder de horizon verdwijnt, ben ik terug in Rozenburg. De tweede geweldige dag van dit winterse weekend! Ik heb natuurlijk weer bergen foto's gemaakt, dat spreekt voor zich …

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!