Witte Wonder Wereld
Het Voornepad in sprookjesachtige outfit!

 

 

 

Weten jullie nog? Die dag eind 2007 met die prachtig berijpte bomen? Ik heb toen een tocht in Putten op de Veluwe gelopen en achteraf heb ik het altijd een beetje jammer gevonden dat ik die dag nou net in de bossen liep en niet in mijn geliefde polders! Dus toen donderdag bleek dat het vrijdag weer zo'n schitterend schouwspel zou worden, heb ik als een haas m'n vrije vrijdag van volgende week naar voren geschoven. Gelukkig had ik geen vaste afspraken op kantoor, dus dat was goed te regelen.

 

  's Morgens zou het nog een beetje mistig zijn en later op de dag zou de zon doorbreken, werd er voorspeld. Die mist vond ik helemaal niet erg, ik hou wel van het mysterieuze sfeertje dat mist in het leven roept en hoe meer mist, hoe meer vastgevroren rijp, tenslotte!

 

Ik koos weer eens voor een deel van het Voornepad, de lus die je vanuit Hellevoetsluis kunt starten. Dan loop je eerst richting Rockanje, later naar Tinte en dan via Nieuwenhoorn terug naar Hellevoetsluis. Uit ervaring wist ik dat deze route een mooie mix is van kleine stukjes bos en weidse uitzichten in de polders.

En wąt ben ik blij geweest met die keuze van die vrije dag! Ik heb van begin tot eind lopen genieten van een weergaloos mooie dag. De witberijpte bomen in de mist was al een fantastisch schouwspel, maar toen, zoals beloofd, de zon doorbrak, werd het werkelijk een feest! Het leek alsof je continue in een kerstkaart wandelde!

 

   

 

Het was heel erg rustig onderweg, zodat ik de hele witte wereld voor mij alleen had. Alleen op een plasje onderweg werd druk geschaatst. Ik had m'n grote camera meegenomen en heb natuurlijk volop lopen fotograferen. Eenmaal thuis bleek dat ik 215 opnamen had … En de foto's zijn ook echt heel mooi geworden, al zeg ik het zelf! Maar ja, als de natuur zo z'n best doet om zich mooi te maken voor ons, moet je wel een beetje een stoethaspel zijn om lelijke foto's te maken …

Jammer was wel dat op de hele route (van toch 26 km) nergens een cafeetje o.i.d. open was. Vooral het eerste stuk toen de zon nog niet scheen was het behoorlijk koud en een kopje koffie zou er best ingegaan zijn. Want met deze temperatuur neem je ook geen thermoskan mee om even ergens op een bankje een bakkie te doen … Maar dat was het enige minpuntje aan deze dag.

Ik heb de allermooiste foto's weer in een slideshow gezet, zonder kadertjes en verdere tierelantijnen dit keer, de show is mooi genoeg van zichzelf!

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!