De Nieuwjaarsloop van THOR

 

 

  Al jaren leek het me erg leuk om eens op de allereerste dag van het nieuwe jaar een wandeltocht te lopen. Maar op de een of andere manier kwam dat er nooit van. Dit jaar besloot ik om het toch maar eens door te zetten en zie, de keus was gemakkelijk: er stond welgeteld één wandeltocht op 1 januari in het LWP: THOR in Roosendaal organiseerde de Nieuwjaarsloop, met daarbij wandeltochten van diverse afstanden.

 

Op naar Roosendaal dus en dat ligt natuurlijk niet direct naast de deur. Om om 9 uur te kunnen starten moest ik toch wel rond 8 uur van huis weg en geloof me, dan is de wereld pas echt uitgestorven, om 8 uur op nieuwjaarsmorgen op de wegen!

De rit verliep dus voorspoedig en ook het THOR-honk in Roosendaal was snel gevonden. Wel moet je een behoorlijk eind lopen van de parkeerplaats naar de kantine en de eerste wandelaars kwamen me al tegemoet, we wensten elkaar vrolijk goedemorgen en Gelukkig Nieuwjaar natuurlijk. Leuk!

 

Als route kon je kiezen uit 10, 8½ en 5 km. Het waren allemaal verschillende lusjes en je kon ze dus ook alledrie achter elkaar lopen. Dan kwam je iedere keer voor een rust terug in de kantine. Heel slim bekeken, zo heb je geen problemen met het vinden van geschikte locaties voor de rusten (cafeetjes zullen op nieuwjaarsmorgen niet open zijn).  

 

  Ik begin met de 10 kilometer en loop al gauw te genieten van het winterse landschap. Het eerste stuk gaat door een aantal woonwijken, niet helemaal mijn ding, maar gelukkig heeft men wel veel paadjes door parkjes uitgezocht. De vijvers in die parken zijn mooi bevroren, maar natuurlijk zijn er op dit vroege tijdstip nog geen schaatsers op het ijs. Blijkbaar slaapt iedereen zijn oudejaarsnachtroes nog uit, op een paar hondenuitlaters na.

 

Het geeft wel een leuk saamhorigheidsgevoel om zo vroeg op Nieuwjaarsdag al bezig te zijn. Iedereen zegt elkaar tenminste heel vrolijk gedag. Het tweede stuk van deze eerste lus gaat meer langs de weilanden, met mooie uitzichten op bevroren akkers. Jammer dat er geen zonnetje schijnt.  

 

  Terug in de kantine blijkt het koffiezet-apparaat kapot te zijn en ik besluit maar direct aan de 2e ronde te beginnen, even naar het toilet en daar ga ik weer. Deze tweede lus gaat gelukkig niet meer door woonwijken, we gaan nu direct de weilanden in, later komen er stukjes door het bos en over de heide.

 

Vlak voor ik terug ben bij de kantine, kom ik over een weg met een wel heel leuke naam … hoewel leuk … 't Is wel grappig om op een wandeltocht tegen te komen natuurlijk! En terwijl ik de laatste meters naar de kantine afleg, loop ik de Nederbelgen Patrick en Linda tegen het lijf. Die moeten natuurlijk ook even gelukkig Nieuwjaar gewenst worden!  

 

Weer terug in de kantine meld ik me alvast af, de startbureaubemanning gaat om 2 uur al naar huis en aan de tijd te zien, ga ik dat niet meer halen. Ik krijg dus alvast de beloofde "attentie", een hanger voor een winkelwagenmuntje, en laat m'n boekje stempelen. Leuk, met een sticker met datum 1 januari er in!

 

  Ook het laatste lusje van 5 km is helemaal buiten de bebouwde kom en ook weer een mooie mix van weidse landschappen en stukjes bos. Vooral een mooie boerderij met een echte ouderwetse waterput vind ik erg leuk. Die moet natuurlijk even op de foto.

 

Voor de allerlaatste keer weer terug bij de kantine van THOR staat Klein Duimpje op 24,2 km. Ik meet de afstand die ik naar de auto loop ook nog even op en dat blijkt 391 meter te zijn! Haha, zo kom ik vandaag op de eerste dag van 2009 op precies 25 km! Hoef ik tenminste niet moeilijk met halve kilometers in m'n boekje te gaan zitten hannesen …

 

 

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!