Buien en opklaringen

 

 

 

  Hoewel volgens de buienradar de ene bui na de andere Nederland binnen zou vallen dit weekend, blééf Ed Aldus van Radio Rijnmond enthousiast roepen over grote zonnige perioden. Er was in de buurt niet zoveel te wandelen en ik had niet zoveel zin om ver weg te gaan dit weekend (moest ook weer eens huisvrouw spelen). Ik besloot dus om de 1e tocht van onze eigen winterserie na te gaan lopen op zaterdag.

 

En zowel buienradar als Ed hadden gelijk, pittige hagelbuien en felle zonnige opklaringen wisselden elkaar in snel tempo af. Daarbij een stevig windje, hoewel niet zo erg meer als op vrijdag. Het was dus weer een tochtje naar m'n hart.  

 

  Daarbij was het ook nog eens één van m'n favoriete parcoursen, over het Prinsemolenpad naar het Lage Bergse Bos. Op het Prinsemolenpad heb ik heerlijk van wind en water lopen genieten en heb zelfs een ommetje gemaakt over een schiereilandje. Zo kreeg je weer eens een ander zicht op de overbekende molen.

 

In het Lage Bergse Bos zit halverwege restaurant Bergse Plas en daar heb ik koffie met een overheerlijke kersenvlaai met slagroom genomen. Vlak voor het restaurant was ik in een hagelbui terechtgekomen, dus het was een mooie gelegenheid om even op te drogen en warm te worden.  

 

  Terwijl ik aan de koffie zat begon de zon weer te schijnen, dus ik ben er maar gauw weer vandoor gegaan. De route terug naar het bos heb ik het helemaal droog gehouden en ik heb lopen genieten van de wisselende luchten.

 

Vlak voor het eind toen ik bij de Kralingse Plas aankwam, viel me op dat er wel een héél mooie lucht boven de skyline van Rotterdam hing. Ik besloot er nog een rondje om de plas bij te maken en dat was een schot in de roos. Tjonge, jonge wat een prachtige uitzichten over het water! M'n camera maakte overuren.  

 

  Heel leuk was een hagelbui die over de plas op me af kwam jagen, tot hij me uiteindelijk bereikte natuurlijk. Maar op de een of andere manier word je van hagel lang zo nat niet als van sneeuw!

 

Al met al was het een schitterende tocht en van een RWV-winterserietochtje van 15 kilometer heb ik er dit keer dus 20 gemaakt!

 

 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!