Rondje Stavenisse

 

 

 

Het was vandaag m'n vrije vrijdag en ik heb een gps-tochtje van internet geplukt. Zeeland leek me met de verwachte warmte wel een goede keus, daar heb je toch de meeste kans op een beetje wind. Plus dat het voorspelde onweer uit het noordoosten zou komen, dus als allerlaatste pas Zeeland aan zou doen.

Het is Rondje Stavenisse geworden. De mensen die de 7dorpentocht (de 50km-afstand) wel eens hebben gelopen, kennen dit dorpje op het eiland Tholen wel. De start was bij het haventje en de route liep het eerste stuk helemaal aan de buitenkant van het eiland. Leuke grasdijkjes, stevig briesje, volop zon en een prachtig uitzicht over het water. Veel witte zeilen en in de verte de imposante Zeelandbrug.

Toen het "binnenland" in, een heel klein stukje dezelfde route als tijdens de 7Dorpentocht, maar waar je dan rechtsaf richting St. Maartensdijk gaat (bij de soeppost) mocht ik nu rechtdoor een grasdijk op. Ik liep vandaag in m'n hele korte broekrokje en het was duidelijk brandneteltijd … de brandnetels stonden tot boven m'n middel. Ik voelde m'n kuiten 's avonds nog steeds prikken …

Daarna een heel leuke schapendijk, waar een grote kudde zwarte schapen vrolijk om me heen dartelde. Ik moest hier wel een paar keer over het gaas klimmen, maar het was gelukkig geen schrikdraad. Op de uitdraai van de gps-route zag ik dat als ik de juiste route volgde, ik dan net een camping zou missen. Ik ben dus een stukje omgelopen en heb in de kantine van de camping ff een lekker bakkie gedaan en een grote magnum gekocht.

Het laatste stuk ging weer langs het water terug naar Stavenisse. Daar zijn ze net een heel nieuw fietspad vlak langs het water aan het aanleggen, ik moest dus een paar keer over wat steenhopen heen klauteren. Terug in Stavenisse stond de teller op 18,5 km, net mooi voor zo'n warme dag. Op de terugweg heb ik en passant nog even een uitkijktoren bij de Krammersluizen beklommen. Mooi uitzicht!

 


 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!