De Donkenroute in Papendrecht

 

 

 

  Vanmorgen eerst naar de kapper geweest, maar ik wilde toch ook nog wel een stuk lopen met dat mooie weer! Tijdens een tocht in Papendrecht had ik een routeboekje van tochten in de Alblasserwaard gekocht en ik besloot vandaag de "Donkenroute" te lopen.

 

Nou is de Alblasserwaard één van m'n favoriete wandelgebieden en ik heb vandaag best wel een leuke dag gehad, maar de route vond ik niet om over naar huis te schrijven.

De Donkenroute is één van drie lussen die samen een tocht van 42 km vormen. Maar het is heel duidelijk een fietsparcours, wat ze voor wandelaars in stukken hebben geknipt om er redelijke afstanden van te maken. Zo heb je een aanloopstuk naar het startpunt van 4,5 km … fietspad langs een drukke verkeersweg.

 

Ja, op de fiets heb je dat zo gehad natuurlijk, maar lopend is het niet zo geslaagd. En zo bleef het eigenlijk, allemaal fietspaden en wegen en als de weg dan gras- of zandpad werd, dan werd je eraf gestuurd het asfalt weer op. Beetje jammer wel.  

 

En eindelijk was er dan een graspad alleen voor wandelaars (fietsers werden naar een ander pad gestuurd), nou dat was een verhaal apart. Eerst kon ik het pad helemaal niet vinden en kwam ik op een boerenerf terecht. Daar was een jongen aan het werk en van hem mocht ik wel even door z'n weiland. Hij was koeien aan het mesten, zei hij nog. Enfin, al pratend met die aardige jongeman, stap ik het weiland op, en ja hoor, daar staat Daan, muurvast gezogen in de modder. Tot aan m'n enkels, ik voelde het zo m'n schoenen insijpelen. Ik wilde terugstappen op het houten stoepje waar ik af kwam, maar ik stond zo vast dat ik bijna m'n evenwicht verloor. Stond ik daar met wild maaiende armen in een weiland …

 

  Ik ben toch maar via het fietspad gegaan, dat weiland was ècht niet te doen en stinken … getverrederrie, de shitlucht zit nog overal in …Bèèèèèèèh!

 

 


 

Tot volgende keer en groetjes van Wandelbeer!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!