SSST

 

  Begin februari werd de RWV benaderd door de KRO met het verzoek om, indien mogelijk, op 11 maart mee te werken aan de jaarlijkse Stiltewandeling. De RWV is daar heel enthousiast in gesprongen en heeft in korte tijd een heel team vrijwilligers bij alkaar gekregen om de klus te klaren.

Omdat de tocht natuurlijk nergens in de wandelkalenders was opgenomen, zijn er in allerijl folders gedrukt en door veel RWV'ers op verschillende tochten verspreid. Ook de KRO heeft ruim aandacht aan de tocht besteed, zowel in hun programmablad als op hun website.

Op 11 maart was het dan zover, in tegenstelling tot 2 jaar geleden toen het verschrikkelijk slecht weer was, werd er nu prima wandelweer met een zonnetje voorspeld. We hoopten dan ook op een goede opkomst.

Ikzelf zou dienst doen op het startbureau, vandaar dat dit dan ook een heel ander verslag is dan anders. Gelukkig liep op het startbureau alles op rolletjes, het was gezellig druk, maar de normale bemanning van het startbureau kon dit alles op z'n gemakje aan.

 

Rond half 11 ben ik dus toch nog even op pad gegaan voor de 10 km route, eigenlijk meer om een foto-impressie te maken dan om nou echt kilometers te maken vandaag. Ik had zelfs geen rugzak meegenomen en dus was ik ook Wandelbeer vergeten ... Die vergeeft me dat nooooooooit natuurlijk, Nel had nota bene een apart naambordje voor hem gemaakt, laat ik hem aan de rugzak aan de kapstok hangen ..., nou, iedereen die Wandelbeer kent, weet wat ik vanavond te verduren heb gehad ...

Op de 10 km zaten maar liefst drie wagenrusten en drie caférusten, niet nodig te vertellen dus dat ik heel lang onderweg geweest ben, want overal moest even een babbeltje gemaakt worden natuurlijk. De caférusten ben ik niet binnen geweest, alleen heel eventjes voor een sanitaire stop.

Rond half twee was ik weer terug op m'n stekkie binnen en daar was het de rest van de middag erg gezellig. Uiteindelijk zijn er ruim 450 deelnmers geweest, wat heel goed is te noemen voor zo'n onverwachte tocht! Alle deelnemers waren bij terugkomst vol lof over de goede bepijling en verzorging en heel veel mensen waren blij verrast door zo'n mooi parcours onder de rook van een grote stad als Rotterdam!

Het was dus een geweldige dag, alleen heeft helaas het beloofde zonnetje heel erg lang op zich laten wachten. Maar wat later in de middag werd het zo lekker, dat veel mensen na afloop heerlijk buiten op het terras hebben gezeten.

 

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van de tocht

Let op: Links naast de foto's staat een korte omschrijving en als U op de foto's klikt komt er in een pop-up schermpje een groter formaat.

Website van de KRO

Website van de RWV

 

Tot volgende keer en groetjes van een verschrikkelijk boze Wandelbeer!

(Ik heb hem mijn button gegeven en toen was hij alweer een beetje getroost!)

 

Vergeet mijn gastenboek niet!