Het Schip  

 

Wij hebben met de Kong Harald gevaren, één van de nieuwe schepen, althans dat was hij in 1998, tegenwoordig zijn er weer nieuwere schepen.

 

 

We hebben het geweldig naar onze zin gehad op "De Kong", we hebben hem later nog wel eens zien liggen en zijn toen zelfs weer even aan boord gaan kijken van "ONZE BOOT"!  

 

  De Kong Harald is van exploitant TFDS (Troms Fylkes Dampskibsselskap) in Tromsø en is gebouwd in 1993. Het schip is 121,8 meter lang, 19,2 meter breed en heeft een diepgang van 4,7 meter; het bruto tonnage is 11.200 ton. De snelheid is 18 knopen. Het maximum aantal passagiers is 691 en er zijn 490 slaapplaatsen aan boord. Er kunnen 50 auto's meevaren.

 

 

Op de dekken 2,3 5 en 6 bevinden zich de hutten.
Wij hadden hut 324

 

Op dek 4 vind je de eetzaal, een cafetaria met aangrenzende bar, een winkeltje, de kinderspeelplaats, de bibliotheek en twee conferentiekamers.

 

 


De eetzaal

 


De cafetaria

 

Op dek 7 kan je heerlijk relaxen in de panorama-lounge (rookvrij) en de Utsikt-bar.  

 

Verder zijn er op de lagere dekken nog een sauna en een fitnessroom, alsmede een kleine wasserette. Nachtclubs, casino's bioscopen en ander soortgelijk vertier zul je op de schepen van de Hurtigruten niet aantreffen, als eerste wordt vermeld in het welkomstpraatje dat de schepen van de Hurtigruten geen cruiseschepen zijn.

 

Vergeet mijn gastenboek niet!